Pred štirimi dnevi je francoski skipper Armel Le Cleac'h zapustil južno poloblo, prečkal ekvator in zaplul na severno poloblo. Za plovbo od rt Horn do ekvatorja je sicer potreboval 16 ur več kot do sedaj najhitrejši Francois Gabart leta 2012-13, ima pa več kot 4 dni prednosti glede na njegov končni rezultat.

Ko je Le Cleac'h prečkal ekvator je imel pred zasledovalcem Alexom Thomsonom 145 nmi prednosti. Anglež ga je prečkal z zaostankom slabih 17 ur, vendar je postavil nov rekord na plovbi od rta Horn do ekvatorja. Za plovbo je potreboval 13 dni pet ur in 30 minut ter prejšnji rekord Francoisa Gabarta iz leta 2013 izboljšal za 14 ur. Thomson je odlično izkoristil vremenske pogoje na južni hemisferi, v področju Doldrums pa je zopet nekoliko zaostal za vodilnim. Oba sta v ekvatorialnem področji imela težave z izjemno aktivnim vremenskim sistemom. Področje je bilo veliko 600 nmi. Alex je plul zelo počasi. Dosegal je hitrosti okrog 4 vozlov. Vodilnemu Le Cleac'h-u je bilo vreme nekoliko bolj naklonjeno in je dosegal hitrost plovbe do 7 vozlov in si nabral dodatnih 60 nmi prednosti.

Pogoje na južnem delu Atlantika je nekoliko slabše izkoristil Jeremie Beyou, ki pluje na tretjem mestu. Za vodilnim parom si je nabral dodatnih 300 nmi zaostanka. Trenutno za Le Cleac'h-om  zaostaja že  720 nmi.

Na zadnjem mestu pluje Sébastien Destremau. Pravkar je prečkal južni rt Nove Zelandije in se podaja v Pacifik. Tudi on ima težave z jadrnico. Ko je plul južno od Avstralije je imel težave s priponami in poiskati si je moral varno zavetje v pristanišču Esperance na Tasmaniji. Za popravilo je potreboval kar tri dni. Le nekaj ur po izplutju, je ugotovil, da ima poškodovan jambor. Moral je zmanjšati hitrost plovbe, splezati na jambor, ga obrusiti in laminirati s karbonskimi vlakni. Jadrnica je sedaj v solidnem stanju in že pluje s hitrostjo slabih 10 vozlov proti rtu Horn.