Matt Kent se je odločil, da bo preplul Atlantik v najmanjšem plovilu, ki je ocean preplulo do sedaj.

Matt Kent je delal na 200 čevljev dolgi ladji, ko se je vprašal, s kako kratkim plovilom je možno prepluti ocean. Odkril je, da je najmanjše plovilo, ki je do sedaj preplulo Atlantik merilo v dolžino vsega 5 čevljev in 4 inče (1,6 m). Odločil se je, da bo postavil rekord in izdelal manjše plovilo, ter prečkal Atlantik.

Izdelal je plovilo z imenom »undaunted«, bolj podobno kapsuli, ki v dolžino meri 42 inčev, ja inčev, ne čevljev (1,06 m). Širina plovila je enaka dolžini, v višino pa meri 5 čevljev oziroma 1,5m. Za stabilno plovbo je na dno pritrdil 320 kg kobilico in vodni tak s prostornino 130l. Plovilo nikakor ni hitro. Na tesni plovbi je dosegel hitrost 2,5 vozla. Ni izdelano za hitro plovbo, je pa izjemno stabilno. Težišče je le 40 cm nad kobilico in pri ugrezu 1,5m, ima karakteristike, ki bi si jih želela večina navtičnih oblikovalcev.

No prvi poizkus prečkanja Atlantika se ni končal uspešno. Iz  pristanišča La Gomera na Kanarskih otokih je izplul 6. aprila 2017. Že po 24 urah po izplutju, se je vrnil v pristanišče. Njegova plovilo, ki je najbolj podobna kapsuli, je imela konstrukcijske težave. Po pristanku je povedal: »Nisem bil v nevarni situaciji. Ugotovil sem, da imam v konstrukciji plovila šibko točko, kar me je močno skrbelo. Varnostni splav, ki je pritrjen poleg sistema krmila, je v kratkih valovih poskakoval gor in dol in ni uspel slediti gibanju plovila. Ker sem plul v vetru, ki je dosegal hitrost 45 vozlov, sem spoznal, da plovba ni varna.«

Kent se je po vrnitvi odločil, da bo ponovno poizkušal s svojim podvigom, ko reši napako na plovilu, za kar naj bi potreboval 3 mesece. Ker pa se želi izogniti sezoni orkanov na Atlantiku, bo svoj podvig ponovil šele v jeseni letošnjega leta.