Podjetje Phantom International je predstavilo serijo katamaranov nove generacije, ki so opremljeni s hidro krili.

Francosko podjetje Phantom je trgu predstavilo dva nova katamarna opremljena s hidro krili. Tehnologija jadralske formule 1, kot lahko imenujemo Pokal Amerike, s tem izdelkom postaja dosegljiva vsakomur. Pri snovanju plovila so se odločili, da bo izdelek uporaben za čim večji del jadralcev, ki bi radi doživeli izkušnjo plovbe na hidro krilih, da bo z njim možno pluti v različnih vremenskih pogojih in bo enostaven za uporabo. Ker Phantom Essentiel ni tekmovalni katamaran, lahko z njim plujejo tudi tisti, ki so manj telesno pripravljeni.

Vodna krila mu omogočajo plovbo s hitrostjo 2-2,5 kratnika hitrosti vetra. Le z 10 vozli vetra je enostavno pluti s hitrostjo 20 vozlov, če pa boste iz njega stisnili vse, pa bo pri tem vetru hitrost plovbe znašala 25 vozlov.

Katamaran Phantom Essentiel je dolg 5,5m (18 čevljev) in je namenjen dvočlanski posadki. Širok je 2,55m in ga je dovoljeno prevažati po cesti. Skupna teža znaša 170 kg. Ima 9,1 m visok jambor, na katerega dvignemo glavno jadro velikosti 17 m2 in jib velikosti 5 m2. Jadro Code 0 je navijalno in meri 20m2. Trup je izdelan iz stekloplastike, ojačan s karbonskimi vlakni in polnjen s posebno peno. Hidro krila in krmila so izdelana iz karbona.

Cena različice Access s glavnim jadrom in jibom iz poliestra ter dvema trapezoma znaša 21.900,00 (brez DDV), z doplačilom 3000 EUR pa boste prejeli Premium različico z laminiranimi jadri, jadro Code 0 z navijalnim sistemom in še nekaj malenkosti.

>