Jasmin Čaušević, Pol srca

Šesta knjiga in njegov že tretji roman, ki ga je napisal avtor Jasmin Čaušević, je posvečen njegovi šestdesetletnici. V njem se prepletajo dogajanja v korupciji, ljubezni, drogi v jet setu, ne manjka pa tudi motiv uboja. S tem romanom je spremenil svoj slog pisanja ter se posvetil bogati in  globoki zgodbi, zato z  njo bralca pritegne in ga obenem posrka vase. Avtor niti v tem romanu,  še vedno ne more brez morja in ženske ljubezni. Oboje skoraj nadrealistično opisuje, a tokrat je v zgodbo vključil kriminalni labirint in človeško strategijo navadnega malega človeka.

Iz vsebine:

Jasmin Čaušević, Pol srca

Po prejetem vabilu Jan obišče odvetnika in prijatelja Romana. Ta ga spozna z lepim in ambicioznim gradbenikom, ki se je pred nekaj tedni zaročil, a mu nekega dne iz nepojasnjenih razlogov izgine zaročenka. Jan, sicer novinar, se nehote zaplete v njuno zgodbo, polno intrig, ki se kopičijo, nato pa podirajo kot domine.

Iskanje Dušanove zaročenke Patricije ga pripelje do Klare, ki jo spozna v Italiji, kjer ob marini nepričakovano najde ukradeno jahto. Prav zaradi te jahte se njuna ljubezen razvije v lep in ljubeč odnos, ki obeta, da bo še dolgo trajal. Odpotuje na Hrvaško, kjer se naključno znajde v skriti vili, ki v družbi najbolj vplivnih ljudi iz jet seta ponuja brezskrbne radosti alkohola, kokaina in mladih žensk. Tako se ujame v primež Marca, ki kot poslovnež spletkari po vzorcu lagodja, povezanega s kriminalom, izsiljevanjem in nasiljem, ki se v dveh primerih sprevrže celo v smrt poslovnih partnerjev. Bo Marco uspel zadržati vajeti in ali se bo Patricija vrnila k zaročencu?

O knjigi:

- trda vezava, šivana, 336 strani

Cena:

19,90 € (v ceno je vključen 5% DDV)

 

Naroči knjigo na tej povezavi Jasmin Čaušević: Pol srca.