V nedeljo se je zaključila tradicionalna regata za Pokal Burje 2017 za razrede optimist, laser radial in laser 4.7, ki je hkrati zadnja kriterijska regata. Najboljšim optimistom je priznanja podelil predsednik jadralne zveze, Aljoša Tomaž, najboljšim laseristom naš najuspešnejši jadralec, Vasilij Žbogar.

Na svetovnem prvenstvu v razredu optimist bo Slovenijo zastopalo prvih 5 uvrščenih na lestvici: Daniel Cante (JK Izola), Luka Zabukovec (JK Jadro Koper), Alja Petrič (JK Jadro Koper), Martin Fras (JK Izola) ter Gašper Strahovnik (JK Pirat). Na evropskem prvenstvu pa bodo za Slovenijo tekmovala 4 dekleta: Celestina Sabadin ( JK Pirat), Spela Hajdinjak (JK Burja), Alenka Valenčič (JK Burja), Caterina Sedmak (JK Izola), in 3 fantje: Ivan Vakhrushev, Dan Belinger in Toni Benčič – vsi JK Pirat.

V razredu laser 4.7 je zmagal Peter Milivojevič, drugi je bil Janez Zabukovec in tretji Klemen Petrovčič, vsi trije pa prihajajo iz jadralnega kluba Jadro Koper. V razredu laser radial je zmagal Taš Kolman (JK Burja), drugi je bil Martin Peternelj (JK Jadro Koper) in tretji Nicolo Kravanja (JK Burja).