V soboto se je pričel letošnji Pokal Amerike. Prvo dejanje letošnjega tura poteka na Bahamskih otokih, kjer se bo šest ekip borilo v spektakularnih dvobojih vse do 3.6.2017.

Že prvi dan je prišlo do nevarnega trka plovil japonske ekipe SoftBank in angleške Land Rover BAR. K sreči nihče od jadralcev ni bil poškodovan. Angleška ekipa, ki jo vodi skipper  Ben Ainslie je v trku poškodovala katamaran, a se nadeja, da ga bodo pravočasno popravili za nadaljnje boje. Zaradi napake Angležev, si je Japonska pripisala prvo in edino zmago do sedaj. Prvi dan so se na regatnem polju pomerili:

  • Team Oracle – Groupama Team France 1:0
  • Artemis racing – Softbank Tean Japan 1:0
  • Groupama Team France: Emirates Team New Zealand 0:1
  • Land Rover BAR: Artemis Racing 1:0
  • Emirates Team New Zealand: ORACLE TEAM USA: 0:1

Po zaključenem drugem dnevu trenutno najbolj kaže ekipi Oracle Team USA. Zabeležili so že štiri zmage in imajo skupno 5 točk. Sledita jima ekipi Land Rover BAR in Emirates team New Zealand s tremi točkami. Švedska ekipa Artemis racing je zabeležila dve zmagi in je trenutno na četrtem mestu, medtem ko sta ekipi Softbank in Groupama zabeležili po eno zmago in sta trenutno na začelju.

Danes so na sporedu trije dvoboji. Ob 19.00 uri po lokalnem času se bodo pomerili Angleži z Benom Ainsliem za krmilom in Francozi z Franckom Cammasom za krmilom. Sledil bo dvoboj med ekipama Artemis Racing in Emirates Team New Zealand. Zadnji bosta ob 20.00 uri po lokalnem času bosta, zapluli še japonska ekipa Softbank, ki se bo pomerila s francosko ekipo Groupama.

Utrinki prvega dneva:

Utrinki drugega dneva: