Na evropskem prvenstvu v jadralnih dvobojih so si člani posadke Lumba Match Race Team Dejan Presen, Miha Truden in Jure Jerkovič ta konec tedna na italijanskem jezeru Ledro prijadrali veliki finale ter na koncu postali podprvaki, kar je izjemen uspeh ekipe.

Dvoboji med dvanajstimi ekipami iz desetih držav so prve tri dni potekali po sistemu Round Robin (vsak z vsakim), najboljše štiri ekipe, med katerimi je bila tudi Lumba Match Race Team, pa so se uvrstile v polfinalne dvoboje četrti dan regate.

V polfinalu je Lumba Match Race Team z 2 proti 0 gladko premagala švedsko ekipo Team Abenius Match Racing, ravno tako z 2 proti 0 pa je francoska ekipa Maxime Mesnila premagala portugalsko posadko Speaky Match Racing.

V borbi za tretje mesto je bila nato uspešna švedska posadka, Portugalci so tako osvojili četrto mesto, veliki finale pa je določil zmagovalce: prvaki so postali Francozi Maxime Mesnil, Yves-Marie Pilon in Yann Chateau, podprvaki pa Lumba Match Race Team: Dejan Presen, Miha Truden in Jure Jerkovič.

Vir: JZS.si