Volvo Group in Volvo Cars kot lastnika regate Volvo Ocean Race sta se odločila, da po 20 letih lastništva regate predata krmilo drugi ekipi. Nova edicija regate, ki bo potekala v spremenjenem formatu se bo pričela leta 2021 pod okriljem Atlant Ocean racing Spain.

Atlant Ocean Racing Spain vodijo Richard Brisius, Johan Salén in Jan Litborn. Vsi trije imajo bogate izkušnje z oceanskim jadranjem in so že sodelovali z regato Volvo Ocean race zadnjih 28 let. Brisius in Salén sta se prvič srečala z regato leta 1989/90, kjer sta tekmovala kot jadralca. Leta 1997/98 sta bila v vlogi menedžerjev ekipe EF Language in leta 2008/09 ekipe Ericson 4. Pred nedavnim sta skrbela za ekipo SCA, ki se je kot prva povsem ženska ekipa udeležila prejšnje izdaje regate Volvo Ocean Race.

Novembra lani sta Brisius in Salén postala predsednik in podpredsednik trenutne regate.  Brisius je dejal:

»Zgodovina jadranja po svetovnih oceanih in okrog sveta je izjemno navdihujoča. Regata je osredotočena na ljudi. Zelo sem navdušen, da bom lahko pomagal najboljšim svetovnim jadralcem kakor tudi partnerjem in gostujočim pristaniščem. Imel sem to srečo, da se je uresničilo mnogo mojih sanj. Prva želja je bila, da jadram na regati, druga pa da sodelujem pri organizaciji. Sedaj se mi ponuja nova priložnost, da regato popeljem v prihodnost.«

Za novo edicijo regate, ki se bo pričela leta 2021 imajo novi organizatorji nove sveže ideje. Potekala naj bi v dveh razredih. En razred bi bile obstoječe jadrnice Volvo Ocean 65, drugi razred pa še ni točno določen. Pri odločitvi o novem razredu v regati, si bodo novi lastniki najprej pogledali, katera plovila, ki so že na morju in se lahko udeležijo tako zahtevne regate. Na ta način nameravajo spodbuditi najboljše svetovne jadralce in navtične arhitekte k razvoju plovil vrhunskih zmogljivosti.

Volvo Cars bo v regati ostal kot sponzor.

Kina Wileke, izvršni podpredsednik skupine Volvo Group je dejal:

»Regata Volvo Ocean Race je bila izjemno dober produkt s katerim smo gradili zaupanje naših strank in je krepila blagovno znamko Volvo na svetovnih trgih. Po 20 letih mislimo, da je čas, da krmilo tega prestižnega tekmovanja predamo v roke novega lastnika, ki ima izkušnje in znanje s katerim bo dogodek razvil v nove razsežnosti. Volvo Cars bo še naprej podpiral regato kot sponzor s posebnim poudarkom na obnovljivih virih.«