Rijeka Boat Show

Po štirih dneh navtičnega druženja na pomolu Karolina Reka, s skoraj sto razstavljavci in več tisoč obiskovalci, lahko z gotovostjo trdimo, da je Rijeka Boat Show potrdil status največjega navtičnega sejma v severnem Jadranu.

Ob lepem vremenu so si lahko obiskovalci od 5. do 8. oktobra ogledali zares bogat razstavni program. Na natrpanem pomolu, na kopnem in pod šotori ter v morju na privezih so se vrstile atraktivne znamke iz sveta navtike, plovila hrvaških malih ladjedelnic in številna navtična oprema. Letošnji sejem so zaznamovale tudi številne hrvaške premiere. Hrvaškemu trgu se je prvič predstavilo kar šest plovil z Norveškega, iz Italije in ZDA. To so TIGE Z5 in ATX S20 (Action Yachts, d. o .o.), SKILSO PANORAMA 35 (Aduros), NORTHMASTER 585 OPEN – (Aestate Serenum, d. o. o.), EOLO 64 EL Open in EOLO 64 EL Day (Apolon Group, d. o. o.). Premierno so bile predstavljene tudi litijeve baterije BlueCell, med njimi največja na tržišču s 460 Ah 12 V s skoraj 6 kWh energije. Zagotavljajo brezskrbno večdnevno oskrbo z električno energijo na krovu, za pogon zunajkrmnih električnih motorjev in vlečnih motorjev za ribolov (Minnkota, MotorGuide ...).

Direktor Marea Charter Davor Dujmić je izrazil navdušenje nad sodelovanjem in opozoril, da želijo obiskovalcem pokazati bogat spekter možnosti najema plovil: »Ponosni smo na našo floto, ki ponuja različne možnosti, od manjših plovil za enodnevne izlete do večjih plovil z vsem potrebnim udobjem za daljše bivanje na morju.« Marea Charter nudi individualizirane izlete in strankam pomaga pri raziskovanju lepot Jadrana, Dujmić pa ni pozabil pohvaliti organizatorjev sejma za njihov trud in predanost.

Tudi Goran Popara, direktor Arba navtike, d. o. o., iz Zagreba, ki se ukvarja s proizvodnjo čolnov, je bil navdušen nad skrbnostjo organizatorjev do razstavljavcev: »Za nas razstavljavce je to enkratna izkušnja. Organizatorji so nam zagotovili neverjetno podporo, brezplačno parkiranje, topel sprejem in bili na voljo za nas ves čas. Že prvi dan sejma smo plovilo prodali, kar je fantastičen rezultat!«

Dean Juričić, solastnik podjetja Aquamarine iz Labina za prodajo plovil, zunajkrmnih motorjev, navtične in ribiške opreme, je delil svoje izkušnje: »Reški sejem je po našem mnenju zelo kvaliteten sejem. Organizacija je odlična, logistika je zelo dobro narejena. Podpora samega organizatorja in njegove ekipe je vredna pohvale.«

Direktor sejma Ivan Črnjarić se je zahvalil številnim obiskovalcem za obisk, posebej pa je izpostavil razstavljavce, brez njihovega zaupanja tega zahtevnega projekta ne bi bilo.

In medtem ko pristan Karolina Rijeka počiva od sejemskega utripa, so se že začela dela za organizaciji naslednje, še bolj ambiciozne izvedbe sejma. Reka ne neha živeti ob morju in za morje, njen Boat Show, zakoreninjen v tradiciji in podprt z inovativnostjo, pa samozavestno pluje proti prihodnjim izvedbam, v katerih bo nedvomno še naprej razveseljeval in dvigoval lestvico uspešnosti.