Vasilij Žbogar je zmagal na finalu svetovnega pokala v razredu Finn. V zadnjem plovu je prišel v cilj kot drugi, kar je bilo dovolj za prepričljivo zmago. Tina Mrak in Veronika Macarol sta tekmovanje končali na 6. mestu.

Vasilij Žbogar je z odličnim jadranjem skozi celotni finale svetovnega pokala v jadranju, ki se letos odvija prvič, pokazal, da je šampion, ki največ pokaže na najpomembnejših tekmah. Z drugim mestom v plovu za odličja (najboljših 10) je danes svojo prevlado na regati le še potrdil. Drugo mesto v skupnem seštevku je zasedel aktualni svetovni prvak Ivan Kljakovič Gašpič, ki je sicer zmagal v zadnjem plovu. Tretje mesto pa je zasedel Američan Caleb Paine.

V razredu 470 sta Tina Mrak in Veronika Macarol, tako kot Žbogar, plov za odličja zaključili na odličnem 2. mestu. V skupni razvrstitvi pa sta ostali na 6. mestu. Zmagali sta Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar, drugi sta bili Britanki Sophie Weguelin in Ellidh Mclintyre, tretji pa Japonki Al Kondo Yoshida in Miho Yoshioka.

Naši posadki sta pokazali, da slovenski jadralci krojijo sam vrh svetovnega jadranja v olimpijskih razredih, ter da spodrsljaji, ko organizatorji pravočasno ne poskrbijo za slovensko zastavo, niso opravičljivi.