Ob 15.10 uri je ekipa Vestas Wind obvestila vodstvo regate, da so z jadrnico nasedli na plitvini Cargados Carajos, pri Mauritiusu. V času nesreče se nihče izmed članov posadke ni poškodoval.

Vodstvo regate je bilo v stalni zvezi z jadralci, da bi čim prej izvedeli kakšne poškodbe je utrpela jadrnica in kakšna navodila naj dajo jadralcem za pravilno ukrepanje v nastali situaciji. Nemudoma so obvestili tudi center za reševanje na otoku Reunion.

Ekipa je sporočila, da bodo jadrnico zapustili ob sončnem vzhodu. V kontakt z brodolomci so stopile tri ekipi regate, med njimi tudi Alvimedica, ki je prva prijadrala do kraja nesreče.

Ob ogledu plovila so ugotovili, da ima jadrnica zlomljeni obe krmili in da voda vdira v sprednji del. Drugih poškodb plovila niso opazili.

Zaradi valov Indijskega oceana je  krma jadrnice začela udarjati v koralni greben. V morje so spustili dva rešilna splava in jih držali na varni razdalji približno 15 m od plovila, da jih bodo jadralci lahko enostavno dosegli v primeru, da bi bilo to potrebno. V tem času je bil še vedno plan zapustiti jadrnico ob zori s pomočjo reševalnega plovila iz otoka Íle du Sud in ekipe Alvimedica.

Ob 0.45 uri so jadralci zapustili jadrnico in v varnem delu koralnega grebena čakali na reševalce. Le ti so jih ob 3.00 uri varno pripeljali na otok Íle du Sud, ki je 430 km severovzhodno od otoka Mauritius. Vseh devet članov posadke zdravih in nepoškodovanih.

Video 2: Ekipa Alvimedica je potrpežljivo čakala na varni razdalji in opazovala, kako je ekipa Vestas Wind zapuščala svoje plovilo. Čeprav bodo izgubili dragocen čas na regati, je življenje brodolomcev pomembnejše od uvrstitve na regati.