Organizacija WSSR (World Speed Sailing Record) je potrdila dva nova jadralska rekorda. Prvega je postavil trimaran Phaedo 3 in drugega jadrnica Imerys.

Britanski skipper Brian Thomson je s šestčlansko posadko na trimaranu Phaedo 3 postavil nov hitrostni jadralski rekord na relaciji Monaco – Porto Cervo na ruti Wally Record. Za plovbo na razdalji 195 nmi so potrebovali zgolj 7 ur 53 minut in 31 sekund. Povprečna hitrost plovbe je znašala 24,71 vozle. Za primerjavo lahko omenimo, da med enotrupnimi jadrnicami, drži rekord Slovenska jadrnica Esimit Europa 2, ki je za plovbo na isti ruti potrebovala 10 ur 13 minut in 32 sekund.

Drugi rekord je postavil prav tako britanski skipper Phil Sharp z jadrnico Imerys, ki v dolžino meri 40 čevljev. Za plovbo od Cowesa na otoku Wight do Dinarda v severni Franciji na razdalji 138 nmi je potreboval 9 ur 3 minute in 6 sekund. Povprečna hitrost plovbe je znašala 15,25 vozla. Rekord je postavil v razredu monotrupnih jadrnic dolžine do 60 čevljev z enočlansko posadko. Prejšnji rekord je postavil Francoz Van Den Heede in je znašal 12 ur 01 min in 31 sekund.