Jadranje, Mladivi

Maldivi so bili nekoč zelo ekskluzivna turistična destinacija. Luksuzne bungalove z bazenom za tisoč evrov na noč so si lahko privoščili samo bogataši. Tudi za morjeplovce so bili Maldivi cenovno skoraj nedostopni. Dovoljenje za križarjenje je bilo izredno drago, obisk na stotine maldivijskih otokov pa je bil omejen le na pol ducata atolov. Poleg tega je morala vsaka barka najeti satelitsko sledilno napravo, da jo je nadzirala obalna straža.

Vendar se je to stanje pred kratkim močno spremenilo. Domačini se zdaj lahko ukvarjajo z zasebno gostinsko ponudbo, ki privablja tudi manj premožne turiste. Tudi za morjeplovce, kakršen sem jaz, so se pogoji sprostili. Dovoljenje za križarjenje je brezplačno in tudi obisk atolov je neomejen.

Jadranje, Mladivi

Spalax 2 je katamaran Lagoon 400, ki je trenutno privezan v pristanišču Male, glavnem mestu Maldivov. Zato vabim vse navdušence morja in morskih pustolovščin, da se mi letos pridružijo na križarjenju po Maldivih. Cena udeležbe je 20 evrov na osebo na dan. To vključuje nastanitev na barki v dvoposteljni kabini z lastnim tušem in vecejem; hrano in brezalkoholne pijače ter vse tekoče stroške križarjenja.

Za vse dodatne informacije obiščite moje spletišče www.spalax2.wordpress.com ali pa mi pišite na marjangolobic@gmail.com.

< Trilema  

Igrača za seks >

 

Knjige Marjana Golobiča o dosedanjih podvigih
Marjan Golobič - Spalax 2 Marjan Golobič - Spalax 2
As Long As the Wind Blows

Potopis plovbe jadrnice Spalax in katamarana Spalax 2 od otoka Korfu v Grčiji do Nove Kaledonije.

(knjiga je napisana v angleškem jeziku).

NAKUP

Dokler se puter ne stopi

V svojem prvencu, Dokler se puter ne stopi, brez dlake na jeziku in z dobršno mero humorja opisuje svoje jadralske pustolovščine na Jadranu, Sredozemskem morju, Atlantiku in Karibih.

NAKUP

 

Marjan Golobič  
Spalax, Marjan Golobič Marjan Golobič je že kot otrok večino svojega življenja preživel v tujini. Prve jadralske izkušnje je nabral v Britanski Kolumbiji. Jadraje ga je hitro zasvojilo. Po vrnitvi v Slovenijo se je pridružil Jadralnemu klubu Potepuh. Jadranje po Jadranu je bilo super, a njegove ambicije so bile na Karibih in Tihem oceanu. Leta 2009 se je z jadrnico Spalax udeležil regate ARC. Karibi so ga tako zasvojili, da se je odločil zamenjati jadrnico za katamaran, ki je dobil ime Spalax 2. Leta 2018 je izplul c Karibov in se podal na Tihi ocean.

Besedilo in fotografije: Marjan Golobič