Toni in Marina Vodišek

Za nami je drugi regatni dan na regati svetovnega pokala Pokal princese Sofije v Palmi na španskem otoku Mallorca. Močan včerajšnji veter je bil danes le še spomin, večino predvidenih regat so danes odjadrali v mnogo šibkejšem termičnem vetru.

Jadralke in jadralci razreda formula kite so imeli danes na sporedu pet plovov. Toni Vodišek jih je končal na 4., 3. in 7. mestu v skupini, v zadnjih dveh pa je zaradi napake sotekmovalca žal dobil (DNC). Takole povzema dan: “Moram se spet navaditi startati z veliko ljudmi, kar mi je šlo nekoliko iz prakse, ostalo pa ni bilo slabo. Ko v redu startam in odvozim, mi gre dobro, hitrost imam. Glede zadnjih dveh regat danes pa me je v predzadnji sotekmovalec zapletel in potrebovali smo veliko časa, da smo vse odpletli, in potem žal ni bilo časa za vozit zadnjo regato. Ker ni bilo nobene poškodbe opreme, nisem mogel dobiti “redressa”, tako da nisem niti protestiral. Sotekmovalec se je opravičil, in je, kar je. Bil je dober dan in veliko smo se spet naučili, gremo naprej.” Po drugem regatnem dnevu je Toni na skupnem 13. mestu. 

Marina Vodišek je svoje nastope dvakrat zaključila na 21. mestu, ostale pa na 19., 23. in (24.) mestu. V skupni razvrstitvi je na 22. mestu.

Jadralci razreda ILCA so opravili dve regati. V ILCA 7 je naš Žan Luka Zelko dvakrat prijadral med dvajseterico, na 17. in 19. mesto v skupini, kar ga uvršča na trenutno skupno 39. mesto. Lin Pletikos, ki jadra v ženskem olimpijskem ILCA 6, je danes končala na 35. in 23. mestu v skupini in je trenutno na 58. mestu.

Danes so prve nastope dočakale tudi jadralke razreda iQFOiL, kjer jadra naša Lina Eržen. Odjadrale so tri regate, ki jih je Lina končala na 43. in 46. mestu, zadnje pa ni končala v predvidenem času (DNF). Po prvem dnevu je na 45. mestu. 
Trener Igor Eržen: “Danes so za nami tri “course” regate, ki smo jih odvozili v zelo mejnih razmerah, v katerih se običajno vozi slalom. Startalo je vseh 76 tekmovalk naenkrat in težko je bilo ohranjati pozicijo in hitrost. V zadnji vožnji je na zgornji boji zmanjkalo vetra in v času, določenem za plov, je v cilj prišlo samo 26 tekmovalk. Za Lino je bil to najboljši plov (31. mesto), ampak žal je bila malo prepozna v cilju. Jutri pričakujemo podobne razmere in upam, da vozimo slalom!”