V torek zvečer, 25.04.2017 se je pri Dubrovniku zgodila tragična pomorska nesreča. V trku dveh plovil so življenje izgubile štiri osebe.

V torek zvečer se je v Koločepskem kanalu pri Dubrovniku zgodila tragična pomorska nesreča. Trčilo je plovilo Luške kapitanije  »Danče« in sedem metrski gumenjak na katerem je bilo devet oseb.

Plovilo luške kapitanije je opravljalo nujni medicinski prevoz proti kraju Sobra na oroku Mljet. V Koločepskem kanalu so trčili so v gumenjak, na katerem se je prevažalo devet potnikov. Na mestu nesreče sta umrli dve osebi. Dve osebi sta nesrečo preživeli in so jih našli nemudoma, medtem, ko je bilo preostalih pet pogrešanih. V naslednjih dveh dneh so našli še dve osebe, tri pa so ostale pogrešane. V iskalni akcijo so angažirali preko 15 plovil in vojaški helikopter MI-8. Zaradi slabih vremenskih razmer je bilo iskanje izjemno zahtevno. Do sedaj so uradno potrdili štiri žrtve.

Na gumenjaku so se prevažali lastnik in sodelavci gostilne Bowa z otoka Šipan, ki so pripravljali gostilno za letošnjo sezono. Med žrtvami pomorske nesreče je tudi lastnik gostilne.

Vir: mppi.hr, Foto: Nikša Duper (cropix)