Na enem največjih jadralnih dogodkov na svetu, na znameniti Kieler Woche regati, ki traja teden dni in na kateri se pomerijo najboljši na svetu, je Slovenijo zastopalo osem jadralcev v treh jadralnih razredih. Regate razreda 29er so potekale v prvem delu dogodka, med 17. in 20. junijem, in sicer v 18 plovih, medtem ko v drugem delu, med 21. in 25. junijem, potekale regate razreda 49er s 14 plovi ter laser radial ženske z 10 plovi, za oba razreda pa sta sledili še regati za medalje.

V razredu 29er, v katerem so v štirih dneh odjadrali 18 regat, sta med 93 posadkami za Slovenijo jadrali dve posadki: Verderber/Semelbauer ter Potokar/Mrak. Odlična mlada jadralca Rok Verderber in Klemen Semelbauer sta se vseskozi borila za medalje in celo šest krat končala na prvem mestu, regato pa sta po eni diskvalifikaciji končala na četrtem mestu, Matej Potokar in Žiga Mrak pa sta osvojila 43. mesto. Regata je štela za pokal Euro Cup.

Nato so se 21. junija začele regate v preostalih razredih. V razredu laser radial ženske sta se v konkurenci 69 jadralk pomerili sestri Lin in Kim Pletikos, ki sta na začetku jadrali zelo dobro in se držali med prvo dvajseterico, na koncu pa je Kim Pletikos osvojila 30., Lin Pletikos pa 44. mesto.

V razredu 49er je med 68 ekipami prvič nastopila naša posadka v novi sestavi, v kateri se je Petru Janežiču pridružil  Sebastian Prinčič. Jadrali so v večinoma spremenljivih razmerah, posadka Janežič/Prinčič je začela zelo dobro in se uvrstila v zlato skupino, nato pa je tretji dan regat po tretjem plovu prišlo do poškodbe krmarja Petra Janežiča, ki nam je povedal: “Po tretjem plovu so me iz vode odpeljali na urgenco, ker smo mislili, da bi lahko imel zlomljeno nogo, na srečo je bil samo izvin. Med tem sta Sebastian Prinčič in vodja posadke Andrej Janežič uspešno rešila jadrnico pri 25 vozlih hitrosti vetra ter jo pripeljala na obalo. Tudi Sebastian se je udaril v glavo in krvavel.” Tako sta naša mlada obetavna jadralce predčasno zaključila in zadnjih 4 plovov nista več mogla jadrati, regato pa sta s tem zaključila na skupno 29. mestu. “Upam, da bo noga vredu do evropskega prvenstva,” je še dodal Peter Janežič.