Tina Mrak, Veronika Macarol

9.6.2018

V Marseillu v Franciji se je končal predzadnji dan finala svetovnega pokala v jadranju. Tina Mrak in Veronika Macarol sta zopet jadrali odlično, v prvem plovu sta zmagali, v drugem bili deveti, v tretjem pa zasedli 3. mesto. V skupnem seštevku sta se iz osmega mesta povzpeli na četrto in imata za tretjeuvrščenima Italijankama Eleno Berto in Blanco Caruso 3,7 točke zaostanka. Vodilni posadki ostajata nespremenjeni, prvi sta Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre, drugi pa Španki Silvia Mas Depares in Patricia Cantero Reina. V jutrišnjem plovu za odličja, v katerem točke štejejo dvojno, se bosta Španki in Britanki pomerili za skupno zmago, Tina Mrak in Veronika Macarol pa bosta poskušali osvojiti tretje mesto. Prvouvrščeni posadki imata namreč pred zasledovalkami že neulovljivo prednost.

8.6.2018

Četrtkovo brezvetrje in sivo nebo sta danes v Marseillu, kjer se odvija finale jadralskega svetovnega pokala, zamenjala modro nebo in 8-13 vozlov južnega vetra. Slovenki Tina Mrak in Veronika Macarol sta danes zelo dobro jadrali in zasedli deveto, četrto ter peto mesto in v skupnem seštevku napredovali na skupno 8. mesto. Prva trojica ostaja nespremenjena - v vodstvu sta Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre, drugi sta Španki Silvia Mas Depares in Patricia Cantero Reina, tretji pa Japonki Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka.

6.6.2018

Drugi tekmovalni dan zadnjega dejanja jadralskega svetovnega pokala je potekalo v šibkem do zmernem južnem vetru, ki je pihal z jakostjo od 7 do 11 vozlov. Po slabšem včerajšnjem začetku sta Tina Mrak in Veronika Macarol v dvosedu 470 danes jadrali veliko bolje in v konkurenci dvajsetih najboljših posadk na svetu zasedli peto in deveto mesto ter napredovali na skupno enajsto mesto. V vodstvu ostajata Britanki Hannah Mills in Ellidh McIntyre pred Špankama Bàrbaro Cornudella Ravetllat. Na tretje mesto sta napredovali Japonki Al Kondo Joshida in Miho Yoshioka.

5.6.2018

V Marseillu v Franciji se je danes s prvimi plovi začelo finale svetovnega pokala v jadranju.

Jadralci so morali sprva na veter nekoliko počakati, kasneje pa se je razvil 13 do 15 vozlov močan južni veter. Slovenijo na tekmovanju zastopata Tina Mrak in Veronika Macarol, nedavno okronani evropski prvakinji olimpijskega dvoseda 470. Žal se zanju regata ni začela na način, kot bi si vsi želeli, nanizali sta 13. in 17. mesto, kar ju uvršča na skupno 16. Vodstvo sta prevzeli Britanki Hannah Mills in Ellidh McIntyre, ki sta zasedli peto in prvo mesto. Drugi sta Španki Bàrbara Cornudella Ravetllat in Sara López Ravetllat, tretji pa Italijanki Elena Barta in Blanca Caruso.