Elan E6

Srečanje vrhunskega dizajna in odprtega morja, kjer vsak detajl preseže običajno športnost.

Sebastian Rohner, profesionalni fotograf iz Züricha, svet dojema skozi prizmo estetike, kar mu omogoča drugačen pogled na okolico v primerjavi z večino. Njegova strast do Elan E6 in njene ekstravagantne podobe ni presenetljiva. Fotografiranje življenjskega sloga in mode na Elanu E6, ne pa na katerikoli drugi ladji, je bila zanj izjemna izkušnja. S sodelovanjem Elana z legendarnimi oblikovalci Pininfarina iz Torina je bil videz Elan E6 povzdignjen na višjo raven. Podjetje Pininfarina ni znano samo po številnih brezčasnih in zdaj že klasičnih modelih Ferrarijevih avtomobilov, ampak tudi po številnih drugih opaznih projektih v transportu in navtiki, vključno z velikimi jahtami.

Elan E6

To je vpogled v fotografiranje na krovu skozi oči fotografa Sebastiana. Kot poudarja, video ni tehnične narave, ne obravnava praktičnih vidikov jadranja ali jadrnice. Namen je prikazati »joie de vivre«, veselje do življenja in izjemen življenjski slog na vrhunski jadrnici. Sebastianovo oživljanje tega v svojih slikah je bilo nedvomno pravo veselje!

Ima dva izjemna modela za delo: jadrnico Elan E6 in Ivano iz Beograda. Ko so ga vprašali o vplivu dizajna čolna na njegovo delo, je Sebastian priznal, da ima velik pomen: »Lep čoln je enostavnejši za fotografiranje,« pravi. Eleganten Elan E6 se odlikuje s svojimi tekočimi linijami in prepoznavnim dizajnom oken trupa in kabine. Skupaj z natančnimi detajli na številnih področjih je ta jadrnica, podobno kot model, ključna za ustvarjanje močnih fotografij.

Elan E6

Medtem ko govorimo o manekenki, je tudi Ivana ta dan doživela neverjetno izkušnjo. Prvič je bila na vodi in prvič na jadrnici. Je bila navdušena? Zdi se, da zelo, saj si zdaj želi preživeti več časa na vodi: »To bo del moje prihodnosti,« pravi.

Morda bo v prihodnosti znova sodelovala s Sebastianom, saj oba delita ljubezen do vode. Sebastian je profesionalni studijski fotograf v Zürichu, v Švici. Odkar je nekaj časa preživel v Cape Townu, je vzljubil morje in jadranje. Jadralne licence je pridobil na nemirnem morju ob Južni Afriki in postal navdušen nad idejo, da bi svoje delo čim bolj povezal z jadranjem, tako zdaj kot v prihodnosti. Kot pravi: »Resnično čaroben trenutek je, ko izklopiš motor in razpreš jadra!«

Popolnoma se strinjamo ...

Video zakulisja snemanja

Fotogalerija