1. O eNavtiki

eNavtika.si je spletni navtični časopis. Vpisana je v razvid medijev pri Ministrstvu za kulturo RS pod številko 1761. Nudi informacije s področja navtike. eNavtika izhaja v obliki elektronskega časopisa vsaki četrtek.

Z obiskom spletne strani ali naročilom na prejemanje brezplačnih novic, se strinjate s temi splošnimi pogoji.

2. Informacije

eNavtika nudi informacije o marinah, lukah, sidriščih, servisih, gostilnah, zanimivosti, dogodkih in ostalih pomembnih informacijah za plovbo po Jadranu. Informacije niso namenjene uporabi za navigacijo, temveč so le pripomoček. Uporaba je na lasno odgovornost in eNavtika ne prevzema nikakršne odgovornosti za napačno uporabo ali interpretacijo.

3. Avtorske pravice

Fotografije in videoposnetki so last eNavtike in jih je prepovedano v delu ali celoti kopirati s spletne strani brez predhodne privolitve eNavtike. Privolitev je potrebno pridobiti v pisni ali elektronski obliki. Vse fotografije morajo biti označene z logotipom eNavtika ali imeti pripis eNavtika.

4. Registracija in prijava

S prijavo ne elektronski časopis, oziroma prejemanje elektronske pošte z našega naslova ali registracijo na spletni strani,  se strinjate, da lahko na navedeni naslov pošiljamo elektronska sporočila. Od prejemanja novic se je možno kadarkoli odjaviti. Za odjavo je potrebno na naš naslov novice@enavtika.si poslati sporočilo, ki ima v predmetu (Subject) navedeno ODJAVA. Sporočilo mora biti poslano z elektronskega naslova, na katerega pošiljamo novice. V nasprotnem odjava ne bo izvedena.

5. Uporaba osebnih podatkov

Prijava na eNavtiko se smatra za osebno privolitev posameznika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS, št. 94/07; v nadaljevanju: ZVOP-1), da eNavtika - Alaris d.o.o. hrani podatke in jih obdeluje ter uporablja za namene spletne strani. Pridobljene osebne podatke bo skrbno varoval in uporabljal v skladu z ZVOP-1 ter samo za namen, za katerega so bili pridobljeni, in jih ne bo posredoval tretjim osebam, razen v primeru, kadar storitev spletne strani mora posredovati podatke za pravilno delovanje. Vsem registriranim uporabnikom so skladno z ZVOP-1 zagotovljene pravice do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanje. Za vse informacije v zvezi z vašimi podatki se lahko obrnete na alaris(at)alaris.si.

eNavtika - Alaris d.o.o. bo kot upravljavec osebne podatke, ki jih bo pridobil, uporabljal izključno za naslednje namene:

  • pošiljanje e-časopisa
  • pošiljanja aktualnih novic na spletni strani;
  • pošiljanje aktualnih ponudb
  • trženje produktov na spletni strani
  • namen segmentiranega in personaliziranega trženja, in sicer za telefonsko in elektronsko obveščanje o novih produktih, obveščanje o prilagojenih ponudbah, pošiljanje ponudb, reklamnega gradiva ipd. 

Vse osebe, ki se registrirajo na spletni strani, lahko kadarkoli zahtevajo, da eNavtika - Alaris d.o.o. preneha uporabljati njegove osebne podatke. Če oseba zahteva blokiranje ali izbris osebnih podatkov izgubi ugodnosti, ki jih spletna stran nudi registriranim osebam.

Več o uporabi, varnosti, zasebnosti in zaupnosti podatkov (GDPR) na tej povezavi.