Od četrtka, 28. maja, je v Ljubljani odprt nov navtični salon. Odprlo ga je podjetje Burin Boats v sodelovanju z novim zastopnikom za motorje Honda v Sloveniji Fred Bobek, d. o. o.

Nov navtični salon je na Leskovškovi ul. 12. Razprostira se v dveh nadstropjih, na več kot 280 m2. V pritličju so razstavljeni različni modeli gumenjakov Highfield, ki so eni redkih, katerih dno je izdelano iz aluminija in so namenjeni zahtevnejšim uporabnikom. Kot del sodelovanja z japonskim proizvajalcem zunajkrmnih motorjev Honda oziroma njihovim novim zastopnikom za Slovenijo, podjetjem iz Vodic, Fred Bobek, d. o. o., so na ogled razstavljeni tudi različni modeli motorjev tega proizvajalca. Kupci, ki si bodo omislili nov gumenjak Highfield, ga bodo lahko opremili tudi s primernim motorjem.

Podjetje Burin Boats je slovenski zastopnik za plovila Beneteau. V salonu je razstavljena manjša jadrnica tega proizvajalca, kupci večjih pa bodo v salonu lahko spoznali podrobnosti večjih plovil Beneteau in se dogovorili za nakup.
Poleg plovil je v salonu na izbiro tudi dodatna oprema. Na voljo so vrhunske jadralske navigacijske naprave proizvajalca B&G. Električni zunajkrmni motorji proizvajalca Epropulsion in še bi lahko naštevali.

Podjetje Burin Boats je obdobje epidemije izkoristilo za ureditev salona. Ko so se sprostile omejitve druženja, pa so izkoristili prvo priložnost za slovesno otvoritev salona. Na otvoritvi se je zbrala celotna ekipa podjetja Burin Boats, d. o. o., prodajna in marketinška ekipa podjetja Fred Bobek, d. o. o., njihovi zastopniki ter nekateri zadovoljni kupci gumenjakov Highfield, kot sta lastnik restavracije Vidrovača, Vlatko Petrovič, ki se je za to priložnost pripeljal kar iz Skradina, ter njihov ambasador Samo Jeranko, svetovni podprvak v prostem potapljanju in 17-kratni državni rekorder, ki je s seboj pripeljal tudi gumenjak Highfield Patrol 660 z motorjem Honda BF 150, ki mu pomagata pri postavljanju njegovih podvigov. 
 
Nov salon Burin Boats je odprl njegov solastnik in direktor Andrej Hawlina, trak pa sta prerezala Dane Hawlina, solastnik podjetja Burin Boats, in Fred Bobek, uradni uvoznik in zastopnik motorjev Honda za slovenski trg.
 
Direktor Andrej Hawlina je ob tej priložnosti povedal:

»Zelo smo veseli, da nam je v času koronavirusa uspelo zaključiti planirano delo in uspešno odpreti nov navtični salon. Prepričani smo, da bomo sedaj lahko našim kupcem ponudili še višjo kvaliteto storitve in olajšali izbor primernega plovila za njihove potrebe. Na enem mestu smo zbrali najkvalitetnejše izdelke posameznih segmentov in prepričani smo, da bo prav vsak navtik pri nas našel svoje sanjsko plovilo s primerno opremo.«

Fred Bobek, direktor istoimenskega podjetja iz Vodic, ki je z letošnjim letom postalo zastopnik zunajkrmnih motorjev Honda za Slovenijo je ob tej priložnosti povedal:

»Highfield in Honda imata skupno zgodovino. Oba zagotavljata vrhunsko kvaliteto in sta namenjena zahtevnim uporabnikom. Motorji Honda so zanesljivi motorji. Prav zaradi te lastnosti jih izjemno radi uporabljajo tako rekreativci kot profesionalci za opravljanje najzahtevnejših nalog na morju. S prevzemom zastopstva za Sloveniji želimo slovenskemu trgu poleg prodaje ponuditi tudi dolgoročno vzdrževanje in servisiranje motorjev. Kupcem želimo postati zanesljiv in dolgoročen partner in jih spremljati pri njihovih dejavnosti na vodi, pa naj gre za uživanje v plovbi na dopustu ali profesionalno dejavnost.«