Beneteau Gran Turismo 50 Sportfly

Beneteau Gran Turismo 50 Sportfly postaja zastavonoša ladjedelnice. Eleganten profil plovila, prostoren glavni krov, najnovejša tehnologija bosta pritegnila vse iskalce vznemirljive plovbe. Jahto je oblikoval slovensko italijanski tandem Nuvolari & Lenard, ki sega v sam svetovni navtični oblikovalski vrh. Za notranjost je poskrbel Andreani Design.

Zunanjost

Gran Turismo 50 je športna in elegantna jahta, kjer sta se združili izjemna plovna izkušnja moderen način življenja na krovu plovila. Beneteau je s tem modelom močno zatresel svet športnih motornih jaht, ki glisirajo. Za pogon skrbi Volvo IPS 600 sistem. Premična trda sončna streha omogoča občutek plovbe v odprtem plovilu, in ščiti pred dežjem in soncem.

Kokpit na krmi se nadaljuje kot del zaprtega zaščitenega salona. Ko odpremo vrata, se prostora združita v enega in dajeta občutek bivanja na izjemno veliki jahti. Streha salona se elegantno nadaljuje preko krme plovila in jo ščiti pred soncem. Krmi del plovila je prostoren in udoben. Možno ga je nadgraditi z dodatnim kuhinjskim pultom in žarom. Garaža za gumenjak je kompatibilna z pomožnim plovilom Williams Tender 270 ki ga lahko splovimo s pomočjo hidravlične kopalne ploščadi. Garaža sicer omogoča shranjevanje plovila dolgega do 2,9 m in številnih drugih igrač za različne vodne športe.

Notranjost

Notranjost je dobila novo definicijo. Je izjemno prostorna in udobna. Velike steklene površine zagotavljajo enostaven prehod naravne svetlobe v notranjost plovila. Salon plovila je izjemno praktičen, ima številne prostore za shranjevanje, priročen hladilnik in ledomat. NA voljo sta dve verzija GT50. Saloon cosy ali trikabinska različica imata lastniško kabino, ki se razprostira preko celotne širine plovila, lastno kopalnico s tušem in garderobo. Notranjost je izdelana izjemno natančno. Uporabili so najkvalitetnejše materiale. Leseni deli so izdelani iz orehovega lesa z močno poudarjenimi letnicami. Dodatni dekorativni detajli pa dajejo občutek bivanja na luksuznem plovilu.

Nadzor nad plovilom

Kontrolni inštrumenti, upravljanje klimatske naprave, navigacijske luči, Hi-Fi sistem so vsi v bližini krmarskega mesta. Daljinsko pa je plovilo možno upravljati preko tablice, ki je priključena na ladijski Wi-Fi. Le hiter klik ali premik na tablici in novi GT 50 že izvaja zahtevane operacije.

Trup z AIR STEP® in& IPS

GT 50 je ena prvih jaht, ki ima trup oblikovan s patentirano tehnologijo Airstep®. V tesnem sodelovanju z proizvajalcem motorjev Volvo in kombinaciji z IPS pogonom so zagotavili optimalno porabo goriva in odlične plovne lastnosti

Garaža za pomožno plovilo

Garaža na krmi je kompatibilna s plovilom Williams Minijet 280 ali katerim drugim čolnom dolžine do 2.90 m- Vrata garaže se odprejo in s pomočjo velike kopalne ploščadi, lahko pomožno plovilo enostavno splovimo v vodo. Hidravlična krmna platforma ima nosilnost 350 kg zato je idealna za dostop do morja in uporabo vseh igrač za različne vodne šport.

Tehnični podatki:

  • Dolžina čez vse: 15,78 m
  • Dolžina trupa: 14,17 m
  • Širina trupa: 4,38 m
  • Teža (praznega plovila) : 13.640 kg
  • Rezervoar goriva: 2 x 650 l
  • Rezervoar vode : 400 l
  • Moč motorjev: 2 x 435 KM
  • Pogon: IPS
  • CE Certifikat:  B12C12
  • Cena: od 650.000 EUR

Več informacij o plovili pri slovenskem zastopniku za motorna plovila Beneteau, As-Boats d.o.o.