Morje in sneg sta dva popolnoma nasprotna pojma, ki pa med ljubitelji navitke vzbujata le sinergijske občutke. Nautic club Rogla ob pomoči konjiškega Jadralnega društva Ojro in kluba iz Rogaške Slatine, Yacht cluba Attems tudi to zimo ni počival. Vsi trije klubi skupaj so pripravili 12.tradicionalno druženja navtičnih klubov s Štajerskega konca ter prijatevljev iz Dalmacije, članov Yacht cluba Biograd in navdušencev iz Yacht cluba Slovaška, ki jim oddaljenost ne pomeni ovire pri udeležbi na družabnih dogodkih prijateljskih klubov in mest. Organizirali so 12. Navtični veleslalom 2014, tokrat v objemu pohorskih gozdov na Rogli, ob pomoči turističnih delavcev Uniturja, s katerimi Nautic club Rogla v zadnjih letih odlično sodeluje. Pripravlja se na izvedbo že tudi tradicionalnih aktivnosti na vrhu Pohorja na Rogli, katere ime ponosno nosi. V junijskem času bo v okviru velike otvoritve tekaškega centra na Rogli pripravil že prav tako tradicionalni regati v razrezdu MINI 12, tudi tokrat s spremljajočimi dogodki na akumulacijskem jezeru na Planji ter tako pomagal popestriti predpočitniško dogajanje ob svečanem dogodku.

Na smučišču Mašin žaga se je v soboto 8. februarja. zbralo nekaj več kot skoraj 70 tekmovalcev, ki so tekmovali v 3 kategorijah in sicer v ženski in moški kategoriji, brez starostnih omejitev ter v konkurenci sodelujočih klubov. Tekmovanje je bilo sestavljeno iz dveh tekov. Tokrat posebnih navtičnih vložkov zaradi res zimskih razmer organizator ni pripravil.

Prvo mesto v ženski kategoriji je osvojila Tina PLANINC, članica Nautic cluba Rogla, med moškimi pa je zmaga šla v roke Danija VREČKA, ki je prav tako zastopal Nautic clubo Roglo. Za skupno razvrstitev med klubi so šteli najboljši rezultati 5 najboljših tekmovalcev vsakega kluba, rezultat seštevkov je klube razvrstil po naslednjem vrstnem redu. 1. mesto nautic club Rogla, 2. mesto Yacht club Biograd in 3. mesto Yacht club Slovaška.

Tekmovanje sodi v kategorijo pokala Ski&Sail 2014, ki ga sestavljata dve ločeni tekmovanji v ekipni konkurenci in sicer Nautic veleslalom v Sloveniji in tradicionalna Karnevalska navtična regata v Biogradu na moru na Hrvaškem. Regata bo potekala med 28. februarjem  in 2. marcem, v nedeljo bo tako znan tudi končni zmagovalec pokala Ski&Sail 2014.

Nautic club Rogla bo zaradi povezanosti dogodkov pripravil tudi drugo verzijo Ski&Sail NCR in sicer bo podelil nagrade za najboljše udeležence že izvedenega veleslaloma na Rogli in regate Nautic club Rogla MINI 12, ki bo potekala 22.06.2014 na Rogli.

Nautic club Rogla je v tednu pred tekmovanjem izvedel tudi redni letni občni zbor, ki je za predsednika društva za 1 leto imenoval Stanko KOLARJA. Člani kluba so prevetrili tudi ostale vodstvene funkcije v klubu, pregledali realizirano in si postavili nove, visoke cilje za delo v letu 2014. Med njimi visoko prvo mesto zaseda organizacija in izvedba tokrat okrogle 12. Konjičanke, ki bo potekala ob koncu meseca maja v Biogradu na moru. Posadke vneto iščejo še zadnje člane, plovila so praktično že razprodana, Biograd pa pričakuje konjiški navtični klub in tekmovalce.