Zadnje iz eTrgovine

39.00€

Ste ugotovili, da je Jadransko morje premalo za vas in vašo posadko? Razmišljate o  tem, da bi se podali v Mediteran ter nadaljevali plovbo v Atlantski ocean?

Slovenski jadralec Jasmin Čauševič se je v preteklih letih podal na plovbo iz Jadrana. Najprej je zaplul v Mediteran, prečkal Gibraltarsko ožino ter prvo etapo plovbe končal v Kanarskih otokih. V drugi etapi se je s Kanarskih otokov podal proti Kapverdskim otokom, nato pa sam prečkal Atlantski ocean in uspešno pristal na Karibih.

V času njegove plovbe so nastale tri knjige, ki podrobno opisujejo dogajanja med plovbo, njegove občutke ter številne napotke za plovbo po oceanih tudi, kadar se na plovbo odpravite sami.

Komplet treh knjig:

Redna cena: 66,90 EUR

Akcijska cena: 39,00 EUR (samo za naročnike eNavtike)

 

Akcijska cena samo do 22.1.2019

Jasmin Čauševič - Komplet potopisov

Zadnji video

Zastavni vozel uporabljamo za privezovanje vrvi na drugo vrv z očesom.

Na plovilu ga uporabljamo za privez zastave na dvižno vrv in povezovanje vrvi. Prednost zastavnega vozla je ta, da ga lahko uporabljamo za povezovanje dveh različno debelih vrvi. Je zanesljiv in ga lahko enostavno razvežemo. Poznamo enojni in dvojni zastavni vozel. Dandanes ga ne uporabljamo več veliko na plovilih, saj so njegovo funkcijo v praksi zamenjale kovinske sponke.

Druga imena vozla:

- suknarski vozel,
- becket hitch.Komentarji