Gostilna Oliva na otoku Iloviku je prava gastronomska poživitev na Jadranu.

Lastniki z vizijo, so se pred tremi leti odločili, da navtikom ponudijo izjemno kvalitetno hrano in prave gastronomske užitke mediteranske kuhinje. Na otoku Iloviku so najeli star mlin za predelavo oliv in v njem uredili gostilno, ali kot ji sami raje rečejo konobo Oliva.

Da so uspeli zgradbo prenoviti in urediti v gostilno, so zaradi težkih pogojev za gradnjo na otokih, potrebovali kar 3 leta. Sedaj lahko rečemo, da je iz starega mlina nastala izjemno prijetna in urejena majhna gostilna.

Ker v gostilni želijo, da so njihovi gosti vedno zadovoljni in da se vedno radi vrnejo v njihovo gostilno, stalno skrbijo za novosti in celovito ponudbo za navtike. Z njihovim izkušenim kuharjem, ki je poln idej, v mediteransko kuhinjo stalno vnašajo nove jedi. Za letošnje leto so pripravili gurmanske novosti pripravljene z domačimi tartufi. Sodelujejo z dobaviteljem Karličem iz Buzeta, ki dobavlja najkvalitetnejše Istrske tartufe. Dodatno so v ponudbi nove sveže solate v različnih kombinacijah in prenovili so paleto sladic. Za predjed so v ponudbo dodali najkvalitetnejši Istrski pršut iz pršutarne Dujmovič iz Tinjana, ekstra deviško olje pa dobavljajo iz Poreča.  Poleg Istrskih dobrot imajo na voljo tudi otoške. V letošnjem letu bodo v ponudbi doma izdelane testenine iz Vrbnika na otoku Krku.

Da bo gurmanski užitek popoln, skrbijo tudi, da so vedno na voljo tudi vrhunska vina. Poleg ostalih nudijo vrhunsko Malvazijo, ki je tipična za področje, na voljo pa so tudi vrhunska dalmatinska vina s polotoka Pelješca.

V letošnji sezoni, bodo poleg plemenite ulovljene ribe in ostalih morskih jedi, na voljo tudi raznovrstni bifteki pripravljeni na različne načine.

Da se boste tudi v letošnji sezoni, pri njih počutili kot v domači dnevni sobi, se bodo potrudili s svojimi vrhunskimi uslugami. V kratkem bodo poleg gostilne odprli tudi kopalnico s tuši, kjer se bodo lahko vsi navtiki osvežili pred prihodom na enkratno večerjo v konobi Oliva.

Več o gostilni: Oliva