Danes se je s finalno regato v Balatonföldváru na Madžarskem zaključilo evropsko in svetovno mladinsko prvenstvo do 21 let v laserju – laser radial za dekleta in laser standard za fante. Veselimo se lahko dveh velikih uspehov slovenskih jadralcev. Marko Radman je osvojil bronasto medaljo v evropski in svetovni konkurenci v razvrstitvi do 19 let, Kim Pletikos pa je zaključila na 4. v evropski oziroma 5. v svetovni konkurenci med dekleti.

V skupni razvrstitvi vseh jadralcev za svetovno prvenstvo je naš najbolje uvrščeni jadralec Žan Luka Zelko na 23. mestu, na 24. mu z enakim številom točk sledi Marko Radman, 98. je bil Tim Podlogar in 113. Jakob Perne. Nastopilo je 138 jadralcev. V evropski skupni razvrstitvi sta bila Žan Luka Zelko in Marko Radman na 19. oziroma 20. mestu, Tim Podlogar je zaključil kot  84. in Jakob Perne kot 98. v konkurenci 122 jadralcev iz evropskih držav.

Med dekleti sta Slovenijo zastopali Kim Pletikos in Nina Vovk. Kim je jadrala odlično in v svetovni konkurenci zaključila na 5. mestu med 91 jadralkami. Nina Vovk je bila 64. V razvrstitvi za evropsko prvenstvo je Kim Pletikos zaključila kot četrta in Nina Vovk na 56. mestu med 80 jadralkami.

Naslov svetovnega prvaka med fanti je šel Avstralcu Mitchellu Kennedyju, naslov svetovne prvakinje pa Nemki Svenji Weger.