Zgodba družine Sastre se je začela daljnega leta 1978 z ladjedelnico Astilleros Menorca z gradnjo manjših ribiških bark Leut. Leta 1997 je rojena blagovna znamka Menorquin Yachts, zaradi povečanega povpraševanja po daljših plovilih. Tako so nastali modeli Menorquin 130 in kasneje še Menorquin 160 in 180. Leta 2006, ko je bilo podjetje v vrhuncu, se je družina Sastre odločila da podjetje proda.

V letih 2010-2011 je nastala tretja generacija družine Sastre: Sasga Yachts – popolnoma nov produkt, ki je boljši v vseh pogledih: v komfortu, stabilnosti, hitrosti, bivanju in učinkovitosti. Njihova najbolj poznana karakteristika se skriva pod vodo: inovativen trup z zmanjšano porabo goriva in z še boljšimi plovnimi lastnostmi.

Ladjedelnica Sasga je predstavila prvi model leta 2011 in sicer Sasgo 42, ki se je kasneje preimenovala v Minorchino 42. Že takoj na začetku je barka doživela velik uspeh na tržišču.

Lansko leto je bil širši javnosti predstavljen model Minorchino 54, kateri je »nadomestil« priznani model Menorquin 160. Minorchino 54 se ponaša s tremi razkošnimi kabinami, dvema kopalnicama ter kuhinjo v podpalubju. Pod hard topom se skriva razkošno odmerjen salon s komandnim mestom.

V razvoju je trenutno najmanjši model Minorchino 32, kateri bo kmalu razveseljeval ljubitelje tovrstnih plovil.

Podrobneje vam bomo njihove modele predstavili v naslednjih novicah.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na zastopnika plovila Stal d.o.o., 01/ 42 33 540, ales@stal.si.

Slika zgoraj desno: Minorchino 42 HT; slika spodaj: Minorchino 32 (nov model).