Jadrnica Esimit Europa 2 je dosegla že 27. zaporedno zmago. Tokrat je prva prečkala ciljno črto na regati za pokal Bernetti.

150 jadrnic se je zbralo na 15 navtičnih milj dolgi regati Bernetti, ki poteka med Trstom in Sistiano v Italiji. Letos so organizatorji, zaradi velikega števila prijavljenih jadrnic, razdelili floto na dve skupini, ki so pričele s startom v 20 minutnem razmaku. Jadrnica Esimit Europa 2 je razprla svoja jarda ob 9.30 uri v prvi skupini, ki so jo poimenovali Open Sailing class. Začeli so izjemno dobro in že na prvem obratu so imeli lepo porednost pred zasledovalci. Tudi po prvem obratu, svojega tempa niso zmanjševali. Do cilja so svojo prednost le povečevali. Ciljno črto so prečkali ob 10.47 uri. Za jadrnico in ekipo Esimit Europa 2 je bila to že 27. zaporedna zmaga. Drugo mesto je zasedla italijanska jadrnica Sayonara, tretje pa srbska jadrnica Alligator 2.

S to zmago je ekipa Esimit Europa 2 zopet potrdila svojo dominacijo v Mediteranu in napovedala oster boj na Barcoliani, ki bo potekala naslednji teden. Na regati je letos prijavljenih 1800 jadrnic in je največja regata na svetu z skupnim startom vseh jadrnic. Če bo ekipa Esimit Europa 2 tudi tokrat uspela prečkati ciljno črto prva, bo to njihova četrta zaporedna zmaga.

Regata za Pokal Bernetti je ena izmed osmih regat v seriji Lombardini. Ena izmed regat v seriji je tudi regata Palermo - Monte Carlo, na kateri je ekipa Esimit Europa 2 dosegla že tri zaporedne zmage v letih 2010 do 2012. Leta 2010 so na regati postavili tudi rekordni čas.

Po zaključeni Barcolani, bo ekipa odjadrala proti Valleti na Malti. Poizkusili bodo postaviti nov rekord v Medot Sailing Trophy. Zadnja regata v letošnji jadralni sezoni bo za ekipo Esimit Europa 2 606 navtičnih milj dolga regata Rolex Middle Sea Race, ki je letos privabila 109 jadrnic iz 18 držav sveta.

Foto: Esimit Europa/Manuel Kovsca