Ekipa Great Britan je prva preplula južni Atlantik in prispela v Cape Town v Južnoafriški republiki. S triurnim zaostankom je kot druga priplula ekipa Henri Lloyd. Tretja je spustila jadra ekipa Invest Africa, ki je v cilj priplula le uro za drugo uvrščeno ekipo.

Z zmago si je ekipa Great Britan prislužila 12 točk. Za skippeja ekipe Simon Talbot, ki je praznoval svoj 44 rojstni dan, je bila prva zmaga na regati izjemno darilo: »Ekipa je dobila strašen zagon s to zmago. Celotno plovbo so delali izjemno zavzeto. Zmago smo si prislužili. Regato smo začeli zelo dobro. Vodili smo prvih 10 ur plovbe iz Ria. Potem smo morali sprejeti strateško odločitev in zapluti bolj južno. Padli smo na osmo mesto, vendar na koncu se je izkazalo, da smo se pravilno odločili. Izkoristiti smo morali vetrove, kjer so ti pihali.»

Taktiziranje ekipe Invest Africa je ekipo popeljala na najbolj južno ruto plovbe. Do konca so bili na drugem mestu. Šele v zadnjih urah pred ciljem jih je prehitela ekipa Henryy Lloyd.

Prva sedmerica ekip je preko Atlantika plula izenačeno. Sedma ekipa Lerry~Londonderry~Doire je priplula v Cape Town z samo 10 urno razliko. Ostale ekipe so imele nekoliko večje zaostanke. Zadnja je v cilj priplula ekipa Mission Performance, ki je zaostala za prvo uvrščeno dva dni.

Naslednja etapa regate se bo pričela v ponedeljek, 4.11.2013. Iz južnoafriškega Cape Towna bo flota jadrnic odplula v Albany v zahodni Avstraliji.