Prejšnji teden so svojo udeležbo na regati Volvo Ocean Race 2014-15 potrdili v ekipi Dongfeng, ki prihaja iz Kitajske.

Ekipa Dongfeng je tretja ekipa, ki je potrdila svojo udeležbo na 12 ediciji regate, ki se bo pričela naslednje leto. Direktor ekipe je Bruno Dubois. Ekipa bo predstavljala Kitajsko in njihovo jadranje. V ekipi bodo številni kitajski jadralci, tako na plovilu kakor tudi v podporni ekipi.

Huang Gang, generalni direktor Dongfeng Commercial Vehicle Company, je povedal: "Dongfeng Commercial Vehicle postaja pomemben partner Volvo Ocean Race-a. Regata je mednarodni jadralski dogodek. Odločitev, da se pridružimo regati je ključna pri nastopu našega podjetja na globalnem trgu."

Ekipa Dongfeng je že tretja kitajska ekipa, ki se bo udeležila te regate v njeni 40 letni tradiciji. Pred njimi je na regati nastopila ekipa Sanya  v letih 2011-12, ter Green Dragon v letih 2008-09. Z udeležbo na regati bodo hkrati ustanovili tudi jadralsko akademijo, ki bo zagotovila razvoj vseh vrst jadranja in profesionalnih jadralcev na Kitajskem. Ekipa Dongfeng bo tako kakor tudi ostale jadrala na novi jadrnici Volvo 65. Imeli bodo popolnoma enake možnosti kot ostale ekipe, imela pa bo prednost, ker bodo eni izmed prvih, ki bodo imeli svoje plovilo v vodi in bodo z njim lahko opravili številne treninge pred začetkom regate.

Trenutno se v ladjedelnicah po Evropi gradi sedem Volvo 65 jadrnic. Kakšno bo končno število udeležencev regate še ni znano, organizator se trudi privabiti čim večje število ekip, da se udeležijo te legendarne regate.