Garmin najavlja široko paleto navtičnih naprav, ki izboljšujejo varnost in udobje za čas preživet na vodi. Vključujejo radarje naslednje generacije, serijo novih senzorjev vetra in popolnoma vgrajen avdio sistem.

“Obstaja veliko vgrajene navtične elektronike, ki navtiku nudi koristne informacije in naredi plovbo prijetnejšo,” je dejal Dan Bartel, podpredsednik svetovne prodaje. “Danes želijo kapitani plovil izboljšati poznavanje pogojev in izkoristiti prednost naših novih radarjev.  Jadralci, ki želijo doseči taktično prednost na regati, bodo težili k najsodobnejšim senzorjem. Glasbo na vodi boste lahko poslušali preko popolnoma vgrajenega avdio sistema.”

GMR 18/24 xHD

Garmin s ponosom predstavlja naslednjo generacijo radarjev v kupolasti izvedbi z izhodno močjo 4kW, GMR™ 18 xHD in 24 xHD.  Združujejo dinamičen nov izgled in imajo implementirane intuitivne funkcije odprtih radarjev, GMR 18 xHD in 24 xHD omogočata jasnejšo sliko, da so delovanje ter nastavitve enostavni za razumevanje in uporabo. GMR 18 xHD in 24 xHD odlikuje večja zmogljivost in višja ločljivost kot pri prejšnji seriji radarjev Garmin v kupolasti izvedbi.  Z maksimalno hitrostjo 48 obratov/min in somodejnim prilagajanjem na podlagi območja, bo navtik prejel hitrejše povratne informacije in s tem pripomogel k razumevanju okolice ter preprečil trčenja. Z novima Dynamic Auto Gain in Dynamic Sea Filter, se radarji neprekinjeno prilagajajo okolici in zagotavljajo optimalne rezultate v različnih razmerah.V dosegu 48 navtičnih milj,  nudita GMR 18 xHD in 24 xHD delovanje dvojnega območja, kar omogoča deljen zaslon bližnjih in oddaljenih pogledov radarja. Z dinamično 8-bitno barvo sedaj dobi navtik natančnejši prikaz ovir ali vremenskih razmer, ki so lahko na obzorju.

Garmin Meteor 300 avdio sistem

Poslušajte glasbo na vodi preko popolnoma vgrajenega avdio sistema, Garmin Meteor™ 300.  Z intuitivnim uporabniškim vmesnikom in brezhibno Garmin integracijo v krmilno mesto, je Garmin Meteor 300 multi-conska avdio black box rešitev, ki jo morate imeti, če želite imeti poln, bogat zvok. Če se gibljete okoli plovila, zagotavlja Garmin Meteor 300 edinstveno funkcijo  Bluetooth® brezžičnega prenosa in nadzora . To omogoča navtiku, da se svobodno giblje, medtem ko aktivno ohranja povezavo  za  predvajanja glasbe in dostopnost. Pri krmilu in z združljivim ploterjem,  je navtiku zagotavljena fleksibilna konfiguracija medijskega bara, tipke in virtualna naprava na celotnem zaslonu.  Dostopen je tudi Album art, da lahko vizualno določi zvrst glasbe, ki bo predvajana.  Garmin Meteor 300 je multimedijska avdio rešitev, ki omogoča dostop in nadzor do medija iz udobja Garmino ploterja.  Meteor 300 ponuja elegantno priklopno enoto kot dodatek, ki je oblikovan za polnjenje in zaščito pametnih telefonov ter medijskih naprav pred vplivi morskega okolja.  Opcijski daljinski upravljalec se namesti stran od krmila in omogoča kontrolo nad medijskim središčem, ter prikazuje NMEA 2000® podatke kot so smer vetra, globina, temperatura vode in več. Ob izidu bo Garmin Meteor 300 združljiv s serijo GPSMAP 500 in 700, GPSMAP 6000 in GPSMAP 7000 ter prihajajočimi serijami ploterjev Garmin.

gWind Serija

Nova serija Garmin wind produktov omogoča uporabnikom Garmin ali Nexus® integracijo  vrhunsko oblikovanih produktov, ki so neopazni, v že obstoječi sistem. Z enostavno ‘plug-and-play’ namestitvijo in vplivno edinstveno zasnovo, omogoča nova  gWind™ serija bolj natančne podatke vetra kot kadarkoli prej. gWind serija je sestavljena iz gWind, žične različice vetrne  sonde; gWind Wireless, brezžične sonde, ki omogoča enostavno namestitev in ne potrebuje nameščanja kablov po jamborju; in gWind Race, rešitve za tekmovalne jadralce, ki vključuje  3 palčni ravni nosilec, kar dvigne vetrovno sondo nad jambor za zmanjšanje turbulence.