V eni najstarejših Ameriških ladjedelnic Rinker, so predstavili novost v svojem prodajnem programu Rinker Captiva 236 CC.

Nova Captiva je nadaljevanje izjemno uspešnega modela 236 BR (bowrider), ki ima odprt premec s sedišči. Tokratna Captiva 236 CC ima zaprt premec pod katerim se nahaja kabina. Gliser je namenjen hitrim dnevnim križarjenjem, verzija s kabino pa omogoča, da lahko v lepem zalivu tudi prenočimo in se nam ni potrebno vračati domov. V dolžino meri 7,16 m, v širino pa 2,59 m.  Od svojega predhodnika je podedoval vse dobre lastnosti udobnega in dovršenega gliserja. Za krmarja in sopotnika sta na voljo dva udobna sedeža, za ostalo posadko pa je na krmi na voljo premično sedišče. Na sidru se z dvigom stranic, spremeni v udobno in prostorno ležišče, ki omogoča poležavanje na soncu. Za enostavnejši prehod med kopalno ploščadjo in krmo služi dvižna stranica. Hladilnik je nameščen pod klopjo na krmi in je enostavno dostopen. V kabini je nameščena prostorna postelja, ki omogoča prenočevanje dvema odraslima osebama. Na voljo je tudi prenosen kemični WC.

Prehod na premec je omogočen preko 3 stopnic na levi strani plovila in preklopnega vetrobranskega stekla. Na premcu je dovolj prostora za poležavanje in sončenje dveh ali treh oseb.

Plovilo je že v osnovi opremljeno z avdio sistemom Sony. V osnovni opremi je bimini v barvi plovila, medtem, ko je celotna cerada na voljo kot opcija. Priročno mizo lahko namestimo v kokpitu plovila. Za odlaganje kozarcev so na voljo pa so številne odlagalne površine. Za ostalo opremo so na voljo številni predali tako v tleh plovila, kakor na krmi in bokih.

Nova Rinker Captiva 236 CC prihaja v številnih barvah. Na voljo je kar sedem različnih barv trupa, dve barvi notranjosti in dve barvi talnih preprog. Plovilo ima motor z močjo 350 KM in pri teži 4700 kg omogoča izjemno hitro križarjenje. Izglisira izjemno hitro in dosega nadpovprečne hitrosti. Namenjen je plovbi največ 8 oseb.

V Sloveniji blagovno znamko Rinker zastopa podjetje As Boats d.o.o., http://www.as-boats.si/ Turnerjeva ulica 2, 2313 Fram, Slovenija; Tel: +386 2 608 41 41, E: info@as-boats.si