Tina Mrak in Veronika Macarol končujeta Severnoameriško odprto državno prvenstvo za 470 na četrtem mestu.

Po vodstvu po prvem dnevu in tretjem mestu po drugem dnevu sta bili včeraj žal nekoliko prehitri na črno zastavo, zadnja dva plova pa končali na 6. oziroma 8. mestu.

Med desetimi ženskimi posadkami sta bili na koncu najboljši Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrance, drugi sta domačinki Anne Haeger in Briana Provancha, na tretje pa sta se uvrstili Britanki Sophie Weguelin in Eilidh McIntyre.

Jadranje v konkurenci nekaterih najboljših svetovnih 470 jadralk je bilo za naši dekleti dober trening pred prvo letošnjo regato ISAF World Cupa, ki bo na istem prizorišču od 25. januarja do 1. februarja. Tini in Veroniki čestitamo za dobro uvrstitev in jima želimo uspešen trening in od sobote dalje spet čim več dobrih nastopov!

Kakšno je bilo stanje po drugem dnevu

Na regatnem polju v Miamiju je bilo malo vetra. Odpeljali so dve regati, Tina in Veronika sta se uvrstili na sedmo in četrto mesto in sta zdaj začasno tretji. Vodstvo sta prevzeli Američanki Anne Haeger in Briana Provancha, Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrance ostajata na drugem mestu.

Kakšno je bilo stanje po prvem dnevu

Za jadralci je prvi dan severnoameriškega odprtega DP za razred 470, kjer nastopata tudi Tina Mrak in Veronika Macarol. V konkurenci desetih ženskih posadk, ki se merijo hkrati s fanti, sta Tina in Veronika začeli odlično. V 15 vozlih nestabilnega vetra sta med dekleti dosegli dve tretji mesti in eno zmago, kar je dovolj za trenutno vodstvo!

Na drugem mestu jima z eno točko zaostanka sledita enajsti na ISAF lestvici, Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrance, na tretjem sta četrto uvrščeni na ISAF lestvici, domačinki Anne Haeger in Briana Provancha. Tretji na ISAF lestvici, Britanki Sophie Weguelin in Eilidh McIntyre, sta s samimi četrtimi mesti na skupnem četrtem mestu.

Vir: JZS; Foto: http://www.tina-veronika470.com