V poplavi navtičnih ploterjev le redko kateri izstopa po svoji funkcionalnosti. Ploterji Zeus Touch podjetja B&G pa se od konkurence razlikujejo ravno po tem. Na najnovejšo serijo ploterjev so namestili izjemne programske rešitve, ki odločno pripomorejo k učinkovitejši navigaciji.

Da se od konkurence razlikujejo, da vedeti dejstvo, da so za naprave in vgrajeno programsko opremo prejeli Pittmanovo nagrado za inovacijo leta. V novi seriji navtičnih navigacijskih ploterjev Zeus Touch so trije ploterji z zasloni velikosti 7,8 ali pa 12 palcev. Na vseh je nameščena najnovejša različica programske opreme, ki jo imenujejo SailSteer. Naprave ne skrivajo svoje narave, da so primarno namenjene jadralcem. Prva prednost naprav je v tem, da omogoča hkraten pregled številnih informacij na zaslonu in da so informacije predstavljene na način, da jih krmar lahko enostavno odčitava in ne prihaja do zmede zaradi prevelikega števila prikazanih podatkov. Na zaslonu so istočasno prikazani podatki o smeri in hitrost (COG) plovbe, smeri in hitrosti morskega toka oziroma plimovanja, smer in hitrost vetra (navidezna in realna), idealna smer plovbe, smer ciljne točke, elektronski kompas in še številni drugi navigacijski podatki. Poleg samega prikaza podatkov, naprava omogoča enostavno izračunavanje jadralnih časov in pomaga skipperju sprejemati pravilne odločite na podlagi natančnih informacij. Pri manj izkušenih jadralcih bo naprava sigurno pomagala za bolj samozavestno plovbo. Naprava bo naredila težko delo posadka pa bo lahko uživala v jadranju.

Naprave Zeus Touch se lahko pohvalijo z enostavno uporaba in integracijo z ostalimi navigacijskimi inštrumenti na plovilu. Ne smemo pa pozabiti tudi na izjemno natančnost, ki je že sinonim za izdelke podjetja B&G.

Cene naprav se gibljejo od 1200 EUR za napravo s 7 palčnim zaslonom, do 3600 EUR z 12 palčnim zaslonom Cene so že z vključenim DDV.

Delovanje naprave si lahko ogledate v videu: