Predsednik Cipra Nicos Anastasiades je danes sprejel Igorja Simčiča,  ustanovitelja projekta Esimit Europa, ki na izviren način povezuje diplomacijo, gospodarstvo in šport.  Projekt Esimit Europa je zaradi povezovalne vloge na evropski celini in širjenja vrednot sodelovanja med narodi prejel tudi uradno podporo predsednika Cipra.

Projekt Esimit Europa je s strani vladnih predstavnikov Cipra užival podporo že od krsta jadrnice Esimit Europa 2 leta 2010. V času ciprskega predsedovanja Svetu Evropske unije v drugi polovici 2012 je jadrnica Esimit Europa 2 na povabilo predsedstva nosila tudi uradne simbole predsedovanja. Dobri odnosi s Ciprom so se utrdili še leto pozneje, ko je projekt Esimit Europa podprl mladinsko svetovno prvenstvo v jadranju na Cipru, danes pa so okronani  z uradno podporo predsednika Cipra, Nicosa Anastasiadesa, ki je ob tej priložnosti sprejel ustanovitelja projekta Esimit Europa, Igorja Simčiča.

Predsednik Cipra, Nicos Anastasiades, je ob tem povedal: »Projekt Esimit Europa s svojim najvidnejšim simbolom, jadrnico Esimit Europa 2, uteleša ključne vrednote moderne Evrope ter aktivno promovira cilje in ideje združene Evrope, h katerim je zavezan tudi Ciper. Zato projekt Esimit Europa uživa vso mojo podporo na poti k nadaljnjemu uresničevanju svojega poslanstva spodbujanja prijateljstva in sodelovanja med vsemi evropskimi narodi.«

Igor Simčič, ustanovitelj projekta Esimit Europa se je predsedniku zahvalil za podporo, ki predstavlja pomembno priznanje projektu, in poudaril: »Takšna dejanja uradne podpore nam dajejo moč, da nadaljujemo s še večjimi načrti za prihodnost, hkrati pa nam pomagajo, da svoje poslanstvo povezovanja diplomacije, gospodarstva in športa izpolnjujemo na najvišji ravni.«

Prek zmagovitih nastopov jadrnice Esimit Europa 2, ki pluje pod evropsko zastavo, projekt širi sporočilo o uspešni združeni Evropi. Zaradi neprekinjenega procesa krepitve dialoga med evropskimi narodi je projekt prejel tudi uradno pokroviteljstvo Joséja Manuela Barrosa, predsednika Evropske komisije, jadrnica Esimit Europa 2 pa je postala uradni ambasador združene Evrope. Projekt je nato uradno podprlo vse več uglednih evropskih poslovnežev in diplomatov, med njimi Martin Schulz, predsednik Evropskega parlamenta, Sergej Lavrov, zunanji minister Ruske federacije, in z današnjim dnem tudi predsednik Cipra, Nicos Anastasiades.