Alex Thomson, ki ga sponzorira Hugo Boss se je že pred leti izkazal, da zna pritegniti pozornost širše javnosti. To mu kot jadralcu ne uspeva samo med jadralci, vendar s svojimi neverjetnimi podvigi preseneča tudi širšo javnost.

Alex Thomson, ki se ga je že prijelo ime navtičnega kaskaderja in ljubitelja publike, smo lahko pred leti spremljali, kako je izvedel prvo hojo po kobilici med plovbo (video si lahko ogledate na tej povezavi: Sprehod po kobilici). Ker je od zadnjega podviga menilo že dve leti, smo lahko nestrpno pričakovali, kaj bo tokrat pripravil ta angleški jadralec. In podvig je tu. Letos se je odločil, da se bo sprehodil po jamboru od krova, pa vse do vrha jambora. Podvig je izvedel na svoji jadrnici Farr oblečeni v barve sponzorja Huga Bossa.

Seveda se bo marsikdo spotaknil v resničnost tega podviga, kar se je zgodilo tudi pred dvemi leti. Ko je namreč objavil fotografije hoje po kobilici jadrnice, so bili vsi prepričani, da gre za fotomontažo. Preostalo mu ni nič drugega, kot da je podvig ponovil in posnel video posnetek, na katerem je jasno vidno, da gre za resničen dogodek. Tokrat si Alex Thompson ni privoščil enakega spodrsljaja in so že prvi podvig posneli tudi z video kamerami.

Kako se bo sprehodil po jamboru ni več vprašanje. Enostavno! V obleki Hugo Boss z zavezano kravato!

Danes objavljamo le fotografijo uspešno izvedenega podviga. Video posnetek bo jadralec objavil v naslednjih dneh. Takoj ko bo na voljo, ga bomo objavili tudi na naši spletni strani.

Video: Hoja po jamboru jadralca Alexa Thompsona (video)

Foto: Mark Lloyd