V Pulju se je v organizaciji JK Vega pretekli konec tedna odvijal že osmi tradicionalni memorial Zlatana Pečenkoviča za razrede optimist, laser radial in laser 4.7.

Poleg domačih, hrvaških jadralcev, so se ga udeležili še mladi jadralci iz Srbije, Madžarske, Italije in Slovenije. Laserji so odjadrali po štiri plove, optimisti pa tri.

V razredu laser radial je v konkurenci sedmih jadralcev slavil edini slovenski predstavnik v tem v razredu, Maks Vrščaj (WSC Črnomelj). Drugi in tretji sta bila istrska jadralca Matija Glušič in Endi Starič.

V laserju 4.7 je bila konkurenca nekoliko večja, nastopilo je 19 jadralcev, med njimi pa štirje slovenski. Najbolje se je uvrstil Liam Orel (JK Jadro) na četrto mesto, Taš Kolman (JK Burja) je bil šesti, Tjaša Milivojevič (JK Jadro) je bila osma in tretja med dekleti, Martin Peternelj (JK Jadro) pa je zaključil na devetem mestu. Zmagal je hrvaški jadralec Matej Rapič, druga je bila Italijanka Francesca Bergamo in tretji Joško Galovič (Hrvaška).

Največ jadralcev, kar 92, je nastopilo v razredu optimist, med njimi pa je bila množična tudi slovenska udeležba. Najboljši slovenski jadralec je bil Peter Milivojevič na 18. mestu, jadral je s sposojenim jadrom z italijansko oznako. Sledil mu je Klemen Petrovič (JK Jadro) na 22. mestu, na 24. mesto se je uvrstil Nejc Valenčič (JK Burja), Janez Zabukovec (JK Jadro) je bil 37., Jakob Dolinšek (SC Clivo) 44., Luka Lovrič (JK Burja) je zaključil na 45. mestu, Erik Rodica (JK Burja) je bil 55., na 64. mesto se je uvrstila Kristina Bržan (JK Burja), Salvatore Chiurca (JK Kvarner) je bil 77., Matija Kiker (SC Clivo) je bil 78., Alenka Valenčič (JK Burja) 81., Eugen Kulič-Golja (JK Kvarner) pa 87.. Prvi trije so bili hrvaški jadralci Martinovič, Verbanac in Nathan.

Vir: JZS; Foto: http://www.lokalno.si/