Ob 9.43 uri je tovorna ladja Cherokee, ki pluje pod Malteško zastavo, pristajala v Reški luki. Zaradi prevelike hitrosti je trčila v obalo in jo poškodovala.

Tovorna ladja Cherokee, ki v dolžino meri 139 m in tehta 4962 bruto registrskih ton, je s 13 člani posadke v četrtek dopoldne pristajala v luko v Reki. Obali so se približevali z veliko hitrostjo. Kapitan ladje je prepozno ugotovil, da se približuje prehitro. Kljub temu, da je vključil vzvratni pogon z vso močjo 1766 KW močnih motorjev, je bilo prepozno. S premcem ladje je udaril v obalo. K sreči je ladja utrpela le površinske poškodbe. Nekaj poškodb je nastalo na obali, posadka na ladji pa ni poškodovana.

Kapitan ladje je moral takoj po pristanku opraviti alkotest, ki pa je pokazal, da ni bil pod vplivom alkohola. Očitno je le slabo ocenil hitrost ladje pri pristajanju, je prepozno zmanjšal in prepozno vključil vzvratni pogon.

Zaradi poškodb operativne obale luke, delavci luške uprave že pišejo odškodninski zahtevek lastniku ladje, za povračilo stroškov, ki so nastali zaradi nepravilnega manevra pri pristajanju. Kazen za napako pa bo plačal tudi kapitan ladje.