V letošnjem letu bodo potekale številne investicije v hrvaške marine. Največjo invsticijo bo izvedlo podjetje ACI, ki bo v obstoječe marine investiralo 94 mio HRK oziroma 13 mio EUR.

Največja investicija je namenjena izgradnji nove marine v Slanem pri Dubrovniku in izgradnji bazena za potujoče dvigalo v marini Dubrovnik. Marina v Slanem bo že 22. marina v sklopu podjetja ACI. V marini bo 200 privezov. Prve goste bo marina lahko sprejela v začetku naslednjega leta. Skupna površina marine bo znašala 66.279 m2. Privezi bodo lahko sprejeli plovila vse do dolžine 25 m. Za zaščito marine bodo zgradili valobran v dolžini 688 m. V začetku bo marina nudila recepcijo, restavracijo s teraso in zunanji bazen. Zgrajena bo tudi cestna infrastruktura in sprehajalne poti.

V marini Dubrovnik bodo zgradili bazen za potujoče dvigalo velike nosilnosti, ki bo znatno povečal kapacitete suhih privezov. V marini bodo prenovili tudi vodovodno in električno inštalacijo.

Investicije se bodo izvajale tudi v drugih marinah. V Umagu bodo prenovili sanitarije, sistem za obdelavo odpadnih tehnoloških vod in prenovili sistem za vhod v marino. V roviju bodo prenovili sidrni sistem pontonskih pomolov in prenovili plato. V Puli in Pomerju bodo prenovili zgradbe marine in pričeli s sidranjem za nove pontonske pomole. Marina Opatija bo prva ponudila priveze za Jet ski plovila. V Cresu in Rabu bodo prenovili objekte marine in razsvetljavo.

Po zaključeni sezoni bodo v marini Žut pričeli z deli na pomolu in dostopnih mostičkih, prenovili bodo objekte za posadko in sanitarije za goste marine.  V marini Vodice v zadnjih letih beležijo strmo rast tranzitnega navtičnega turizma. Letos bodo zato začeli s pripravo dokumentacije za povečanje marine. V marini Skradin bodo zamenjali 140 m pontonski pomol, uredili dostop v zaliv Rokovača in pripravili dokumentacijo za razširitev marine z dodatnimi 200 privezi. V Marini Palmižana nameravajo do pričetka sezone urediti sanitarije. V ostalih marinah bodo letošnje investicije nekoliko bolj skromne in se nanašajo predvsem na posodobitve objektov marine, razsvetljave in sanaciji poškodb.