V Workumu na Nizozemskem se je zaključila tradicionalna Dutch youth regatta, ki je že vrsto let ena izmed glavnih pripravljalnih regat pred svetovnimi in evropskimi prvenstvi v različnih mladinskih jadralnih razredih.

Tokrat so slovenske barve odlično zastopali jadralci jadralnega kluba Pirat v razredu Optimist in jadralnega kluba MIPC v razredu 29er..

V konkurenci 469. jadralcev razreda optimist iz 16. držav je slavil Turk Yigit Yalcin Citac pred Slovencema Klemnom Semelbauerjem in Rokom Verderberjem. Klemen je bil v vodstvu do predzadnjega plova, a je moral priznati premoč turškemu konkurentu. S skupno zmago bi postal drugi slovenski zmagovalec na tej prestižni regati, Nik Pletikos je zmagal v letih 2002 in 2004. Kot zanimivost, leta 2003 je zmagal Hrvat Filip Matika, ki se je istega leta okronal še z nazivom svetovnega prvaka.

V razredu 29er, kjer na vseh večjih regatah Slovenijo zastopata Peter Lin Janežič in Anže Podlogar in sta vedno med najboljšimi, sta tokrat zmagala domačina Dongen in Bramevaer, Janežič in Podlogar pa sta bila v konkurenci 36. posadk odlična 3.

Vir: JZS