Jadrnica s šestčlansko posadko se je pričela potapljati med plovbo na severni strani otoka Brača.

Trinajst metrska jadrnica Missis, na kateri je bila šestčlanska nemška posadka, se je pričela potapljati med plovbo na severni strani otoka Brača. Z jadrnice so izvedli nujni klic v center za reševanje, ter pričeli z evakuacijo v pomožno plovilo. Na pomoč sta priskočili motorni ladja Krilo in Serena, ki sta pluli le 2 nmi oddaljeni od pozicije jadrnice. Prva je do jadrnice priplula motorna jahta Acustica, ki je na jadrnici našla dva člana posadke. Motorna ladja Krilo pa je našla pomožno plovilo z jadrnice, v katerem so bili preostali štirje člani posadke. Jahta Acustica je privezala jadrnico in jo odvlekla do marine Milna, kamor so prepeljali tudi ostale člane posadke.

Člani Luške izpostave Milna, so ugotovili, da se je jadrnica začela potapljati zaradi vdora vode v plovilo. Voda je v plovilo vdirala pri pogonski gredi, ki je padla iz svojega ležišča. K sreči so jadrnico privlekli v marino Milna, preden se je potopila. Lastnik jadrnice je čartersko podjetje, ki je za omenjeno plovilo dobila prepoved uporabe dokler ne odpravijo napak in usposobijo plovila za nadaljnjo plovbo.

Vseh šest članov posadke so nepoškodovane odpeljali s redno linijo v Split.

Urgentno medicinsko pomoč pa je potrebovala tudi članica posadke jadrnice Susue Jane, ki pluje pod angleško zastavo. Jadralka se je zastrupila s hrano in je potrebovala hiter prevoz v bolnišnico. Prevoz je bil organiziran v koordinaciji z Luško kapitanijo Split. Bolnico so iz bolnice odpustili že po nekaj urah po tem, ko je prejela medicinsko pomoč.

Foto: Arhiv eNavtika