V torek je v dopoldanskem času zagorelo na katamaranu Mohe. Na mesto požara so se nemudoma odpravila reševalna plovila.

Nekaj minut pred enajsto dopoldne so z avstrijskega katamarana Mohe javili, da je na njihovem plovilu izbruhnil požar. Na mesto nesreče, nekaj milj južno od kraja Cavtat, so takoj  odplula plovilo Luške kapitanije in pomorske policije Dubrovnik ter ladja Danče. Na ogled je odletelo tudi letalo Obalne straže.

Na krovu tega 16 m dolgega katamarana, sta bila v času nesreče le dva člana posadke od katerih je bil eden lastnik. Takoj, ko je požar izbruhnil, sta se vkrcala na pomožni gumenjak in se oddaljila od gorečega katamarana. Ob 12.38 uri so do brodolomcev pripluli člani Pomorske policije Dubrovnik z gasilci na krovu. Takrat so se nahajali 20 navtičnih milj južno od kraja Cavtat. Prevzeli so jih na krov ladje, ter odpluli proti gorečemu katamaranu, kjer so pričeli z gašenjem požara.

Kaj je povzročilo izbruh požara na plovilu še ni znano. Kaj pa je ostalo od katamarna, pa je vidno na fotografijah.

Pravočasno zaščitite svoje plovilo pred tragičnimi posledicami požara. Učinkovit avtomatski gasilni aparat PYRoff rešuje vaše življenje, življenje vaše posadke in plovilo. Vse o gasilniku si lahko preberete na: PYRoff gasilnik za plovila. Nakup gasilnika lahko opravite preko naslednje povezave: NAKUP!

Vir: MMPI