Na Rivi del Garda se je prejšnji teden odvijalo evropsko prvenstvo v razredu J70. Prvo mesto je zasedla jadrnica Calvi Network na kateri je taktik, slovenski jadralec Branko Brčin.

Prvenstvo  na Rivi del garda je bilo izjemno. Izvedli so veliko število plovov z različnimi vremenskimi pogoji. Za razburljivost na regatnem polju pa je poskrbela števila flota jadrnic s tehnično izjemno dobro pripravljenostjo tekmovalcev. Na regatnem polju se je pojavilo 33 ekip iz osmih evropskih držav. Na eni izmed njih, Calvi Network, lastnika Carla Albertinija, je taktik izkušeni slovenski jadralec Branko Brčin.

Zadnji jadralni dan je  prvi plov potekal v jutranjem severnem vetru (Peler), ostali pa v južnem vetru (Ora). Pred zadnjim plovom je jadrnica Calvi Network vodila za 4 točke pred špansko jadrnico Rochac. Kljub prednosti so se v ekipi Calvi zavedali, da končne zmage ne smejo prepustiti naključju. Zato so tudi zadnji plov odjadrali izjemno dobro in osvojili končno zmago s prednostjo šestih točk. Zaradi izjemne izenačenosti posadk je zmago odločila izjemno dobra taktika našpega jadralca.

Tretje mesto na regati je zasedla ekipa Alessia Marinella, kljub trku v devetem plovu.

Foto: Carloni