Jadralci malih jadrnic vabljeni na premierno izvedbo ‘Barcolane za male barke’ na slovenski obali!

Prihajajoči vikend se bodo v Piranskem zalivu na različnih regatah zbrali jadralci v najmanj šestih jadralnih razredih, kar je idealna priložnost za premierno izvedbo dolgoletne ideje Športnega društva Go Sailing iz Portoroža o organizaciji velike skupne regate malih jadrnic različnih razredov, katerih končna uvrstitev se izračuna po posebej za to prilagojeni formuli. Ideja je sicer v svetu dokaj poznana, pri nas pa smo jo zaradi aktualnosti preprosto poimenovali kar ‘Barcolana za dinghyje’.

V Piranskem zalivu bo ta konec tedna, med 17. in 19. oktobrom, potekalo več dogodkov, ki bodo v istem zalivu zbrali veliko število jadralcev na malih jadrnicah:

- Državno prvenstvo za razrede Fireball, Flying Junior in Evropa
- Regata za Občinski praznik in Trofej Lea Molinari za razrede optimist, 29er, laser 4.7
- Zaključna regata serije MonoCup za razred Seascape 18

Vrhunec vseh zgoraj omenjenih regat in prvenstev pa bo prav prva izvedba ‘Barcolane za male barke’ na slovenski obali, na kateri bodo skupaj zajadrali jadralci vseh omenjenih razredov!

Skupen štart vseh jadrnic s pomično kobilico, ki bodo odjadrale polje v obliki starega olimpijskega trikotnika, bo v soboto, 18. oktobra ob 15. uri. Rezultati (časi) bodo po metodi Portsmouth Yardstick Handicap Systema dali lestvico po preračunanih časih, ki bo zagotovo drugačna od prihodov v cilj, kar je poseben čar takšnega načina tekmovanja.

“Primarni namen pa je zabava in druženje vseh ljubiteljev malih jadrnic vseh generacij, ki se bo s skupno večerjo in podelitvijo lepih in bogatih praktičnih nagrad zaključilo v restavraciji Marine Portorož,” predstavljata idejo člana društva Go Sailing, olimpijec Mitja Margon in uspešna jadralka Katarina Kerševan.

Regato in druženje bodo popestrili tudi slovenski olimpijci, udeleženci iger 1996, 2000 in 2004, ki se bodo že četrtič zbrali v okviru druženja “Olimpijci pod jadri” ter tokrat zajadrali na jadrnicah Seascape 18.

V izpeljavo jadralnega vikenda bo vključena vrsta jadralnih klubov in jadralnih delavcev: ŠD GoSailing, ŠD Piran – Sekcija jadranje, JK MIPC, JK Pocodebon, JK Portorož in pa JK ŽivaAna ter Fireball Slovenija. Družabni del dogajanja ter razrede Fireball, FJ in Seascape 18 bo gostila Marina Portorož, del flote pa bo na Bernardinu, kjer bo jadralce razreda optimist, Evropa in 29er gostil ŠD Piran.

Več informacij in prijavnico dobite na spletni strani www.gosailing.si oz. na spodnjih kontaktih. Prijave bodo potekale v regatni pisarni v Marini Portorož v petek (17.10.) zvečer in soboto (18.10.) zjutraj.

Vabljeni!

Razpisi, prijavnice in več informacij na:

www.gosailing.si , E-mail: info@gosailing.si , Gsm: 041 418 899