Ponoči iz 6. na 7.11. je na večini Jadrana pihal močan jugo, ki je dosegal hitrosti preko 50 vozlov. Večina trajektnih in katamranskih linij je bila prekinjena in nemogoče je bilo posredovanje policijskih plovil in plovil luških kapitanij.

V centru za usklajevanje iskanja in reševanja na morju v Reki, so 6.11. ob 23.08 prejeli nujen klic za posredovanje plovila pri prevozu nosečnice z otoka Hvara v Splitsko bolnico. Zaradi močnega vetra pri prevozu niso uspela posredovati plovila luške kapitanije in policije, prav tako ni bil mogoč helikopterski prevoz. Edina možnost za nujni prevoz je ostal le trajekt Tin Ujevič, ki bi kljub močnemu jugu in visokim valovom še najvarneje priplul z otoka Hvara do kopna. Nosečnico so tako na trajekt prepeljali delavci nujne medicinske pomoči v mestu Stari Grad na otoku Hvaru, ter jo uspešno prepeljali v Splitsko luko.

Podobna situacija je bila praktično v istem času na otoku Rava. Pacienta v kritičnem stanju niso mogli odpeljati na kopno v Zadarsko bolnišnico s pomočjo plovil policije in luških kapitanij, ki so se odpravili proti otoku, vendar jim ni uspelo pripluti na cilj. Prav tako ni bil mogoč niti helikopterski prevoz. K sreči se je v bližini nahajalo potniško plovilo privatnega podjetja, ki so ga vključili v akcijo reševanja. Ladja Melita je ob 17.00 prevzela ponesrečenca na otoku Rava ter ga prepeljala v Zadarsko luko ob 17.45 uri, kjer so ga prevzeli delavci nujne medicinske pomoči.

Vir: MMPI