Danes v jutranjih urah je slovenski državljan poklical na pomoč v center za reševanje na morju, zaradi nezgode z njegovo 12 m dolgo jadrnico Vesna.

Slovenec B.K.  je včeraj pozno ponoči s svojo jadrnico sam plul po Vrgadskem kanalu proti otoku Kaprije. V bližini svetilnika Prišnjak, mu je odpovedal motor, ker je v plovilo začela vdirati voda. Ker mu ni uspelo ustaviti vdora vode v jadrnico, je plovilo zapustil v pomožnem čolnu ter se prepeljal do otoka Murterja.

Luška kapitanija je ob 9.20 uri, ko je prejela klic na pomoč, pričela z reševalno akcijo. Odpravilo so se na zadnjo pozicijo jadrnice, vendar je tam niso našli. Nato so pregledali še jugovzhodno stran otoka Kornat ter otoka Smokvica in Kurba vela. O jadrnici ni bilo sledu. Predvidevajo, da se je jadrnica potopila, zato so prekinili nadaljnjo reševalno akcijo.

Slovenski brodolomec je nesrečo preživel brez poškodb. Zaradi možne potopitve plovila je na področju zadnje pozicije izdano obvestilo o povečani previdnosti pri plovbi. Naknadna preiskava bo pokazala, zakaj je prišlo do nesreče, Zaenkrat je jasno le, da vreme ni bilo vzrok, saj v noči na tem področju ni bilo zabeleženih slabih vremenskih razmer.

Slika: Arhiv eNavtika