Fjord 48 Open je motorno plovilo namenjeno uživanju v plovbi. Je pravi mišičnjak na vodi, je atletsko grajen in je provokativen. Fjord 48 Open je drugačen.

Novi Fjord 48 Open je najnovejše plovilo iz ladjedelnice Fjord. Prvi primerek plovila so pričeli izdelovati te dni. Pri oblikovanju so želeli poudarit njegove lastnosti in njegov namen. Tako nam je že na prvi pogled jasno, da gre za motorno plovilo, ki je namenjeno užitkom v plovbi z visoko hitrostjo.

Oblikoval ga je poznani oblikovalec Patrick Banfield. Značilne dinamične linije, moderne, na trenutke celo ekstravagantne barve trupa, najkvalitetnejši materiali in dodatne opcije ločujejo to plovilo od konkurence. Prepričani so, da bo novost pritegnila marsikaterega kupca in v navtični industriji pustila močan vtis.

Fjord 48 Open v dolžino meri 15,20 m, v širino pa 4.80 in je največje plovilo, ki ga izdelujejo v tej ladjedelnici. Izdelan je kompaktno, je zelo varno in udobno plovilo. Ima visok, strm premec in zato dolgo vodno linijo. Na krmi je prostor, ki ga lahko na željo kupca opremijo z veliko sedežno garnituro, ki se pretvori v kopalno ploščad, ali pa garaža za pomožno plovilo z električnim sistemom za spuščanje plovila v vodo in iz nje. Na premcu je sedežna garnitura, kjer se lahko udobno namestita dve osebi in uživata v plovbi. Med kokpitom in premcem je velika, praktično ravna, sončna ploščad opremljena z ležalnimi blazinami.

Pod krovom Fjord 48 Open ponuja veliko prostora. Zračnost, udobje in pridih luksuza so bili vodilo pri oblikovanju. Dve kabini imata vsaka svojo kopalnico. Večja v premcu plovila je lastniška in ima veliko dvojno posteljo ter številne omare, kamor lahko shranimo tudi večjo količino garderobe. Druga kabina na krmi ima dve postelji, ki pa se jih lahko združi v veliko dvojno posteljo.

Za hitro plovbo bodo skrbeli Volvo Penta motorji z IPS pogonom. Vgraditi je možno do 3 motorje s 435 KM, ki zagotavljajo plovbo s hitrostmi preko 40 vozlov.