20. MEDNARODNA RAZSTAVA NAVTIKE - 6.

Motorne jahte • Športni motorni čolni • Jadrnice • Moda in šport • Navtična oprema • Strokovna srečanja in seminarji • Tekmovanja in regate • Testne vožnje • Charter • Jadransko plovilo leta • Green Mobility – 10. MAJ 2015 MARINA PORTOROŽ

Mesec maj je čas, ko prijazna toplota sonca končno ogreje tudi naše kraje in morsko obzorje postane smer, v katero si zaželi marsikdo od nas. Da bo letošnje preživljanje prostega časa na morju res prijetno in da se bomo lahko pravočasno opremili z vsem potrebnim za navtične pustolovščine, bo že dvajseto leto zapovrstjo poskrbela mednarodna razstava navtike INTERNAUTICA 2015. V dneh od 6. do 10. Maja bo v prijetnem okolju portoroške marine organiziran pravi navtični spektakel, ki bo postregel z zanimivimi razstavnimi programi, predstavitvami plovil in raznolikimi športnimi dogodki.

V letošnjem letu beležijo organizatorji evropskih navtičnih sejmov zelo optimistične rezultate in pred seboj imamo tudi vzpodbudne podatke o gospodarskih gibanjih v navtični industriji za prvo četrtletje leta 2015. To dejstvo organizatorje INTERNAUTICE 2015 navdaja s precejšnjim optimizmom glede uspešnosti jubilejne sejemske prireditve, še posebej glede na podatek, da je bilo v letošnjem letu zanimanje med razstavljavci veliko večje kot preteklih letih.

Med razstavljenimi plovili prijavljenih razstavljavcev bo veliko novih zanimivosti in navtičnih premier, tako med jadrnicami kot med motornimi plovili, kar bo nedvomno razveselilo mnoge ljubitelje navtike, ki nameravajo obiskati Internautico v prvih majskih dneh.

Jubilejna, davjseta INTERNAUTICA bo vsebinsko naravnana tudi k predstavitvi inovativnih tehnologij prihodnosti, ki dvigujejo posameznikovo ekološko ozaveščenost in ga spodbujajo k uporabi energije iz obnovljivih virov ali hibridnih sistemov z zmanjšano porabo goriva in emisij. V okviru projekta Zelena Avenija 2015 bodo predstavljena zanimiva električna in hibridna vozila in seveda v prvi vrsti plovila ter navtična oprema te vrste.

Letos bo v okviru Internautice prvič organizirana tudi SUP tekma, Internautica SUP Challenge 2015, ki šteje za SUP   Pokal Slovenije. Tekmovanja, ki bodo potekala v soboto 9. Maja preko celega dne, bodo organizirana v kategorijah Internautica Cup za tekmovalce ter Internautica Starboard sprint  za rekreativce in najmlajše.

Omeniti moramo še tradicionalno srečanje starodobnih plovil in vozil, ki bo potekalo od 8. Do 10 . Maja v Piranskem zalivu ter množico različnih aktivnosti, posvečenih celovitemu ohranjanju našega okolja.

Obeta se pestra ponudba navtične opreme, športnih oblačil in pripomočkov za preživljanje prostega časa na morju ter številni vznemirljivi družabni dogodki.

Znane so tudi že nominacije plovil, ki bodo nagrajena v izboru za naziv “Jadransko Plovilo Leta 2015”. Nagrade bodo podeljene v petek. 8. Maja na tradicionalni večerni prireditvi.

Najnovejše informacije o razstavnih programih in prireditvah poiščite na spletni strani www.internautica.net, kjer si lahko v predprodaji zagotovite tudi cenejšo vstopnico.