Za Vasilijem Žbogarjem je še eno pomembnejše tekmovanje v letošnji sezoni, evropsko prvenstvo in spet je dokazal, da je športnik za velika tekmovanja. Osvojil je že šesto medaljo na evropskih prvenstvih, četrto v razredu finn, še bolj razveseljiv pa je podatek, da so vse spremembe, ki so jih opravili pred letošnjo sezono, prinesle napredek.

Peto in drugo mesto na regatah svetovnega pokala, pa bronasta medalja na evropskem prvenstvu, na katerem je bil drugi najboljši Evropejec, so pokazala, da je z novo jadrnico in novo opremo naredil velik korak naprej v jadranju z močnim vetrom.

“Zdaj končno uživam tudi v takšnih razmerah, na regatnem polju se v močnem vetru počutim veliko bolje, saj vem, da sem konkurenčen,” je o napredku povedal Izolan in nadaljeval: “Ko sem v preteklosti pogledal vremensko napoved in videl, da je napovedan močan veter, me je vedno spreletel srh. Ves čas sem bil obremenjen in pritisk je bil zelo velik. Čakal sem na svoje razmere, šibak veter, včasih sem jih dočakal, včasih pa tudi ne in to me je stalo vrhunskih uvrstitev, boja za mesta na vrhu.”

Po spremembah v opremi, pa tudi povečani telesni teži pa je tega konec in to je v tej sezoni že večkrat dokazal: “Moji rezultati so vedno bolj konstantni. Že res, da sem evropsko prvenstvo začel zelo slabo, a vzrok za to je bila viroza. Ko se je zdravstveno stanje izboljšalo, ko sem spet dobil energijo, so se tudi rezultati zelo popravili,” je po prvenstvu zadovoljen Žbogar, ki je vedno bolj navdušen nad novo jadrnico Izolo: “Super je, a čaka nas še kar nekaj dela, do Ria bo vse podrejeno pripravam na najpomembnejše tekmovanje, olimpijske igre.”

Vir: http://www.vasilijzbogar.si/