Včeraj se je morala v reševalno akcijo vključiti posadka trajekta Jadrolinije, da so rešili brodolomca v bližini otoka Pag.

Včeraj ob 18.44 uri je center za usklajevanje iskanja in reševanja na morju prejel nujen klic hrvaškega državljana. Le ta je opazil eno osebo v morju in drugo na manjšem plovilu, ki so ju sunki močne burje nosili proti obali otoka Pag. V akcijo so se vključila plovila luške izpostave Krlobag, Pomorske policije Rab in Mali Lošinj.

Še pred prihodom reševalcev, je osebi, ki je plavala v vodi uspelo priplavati do obale otoka in se rešiti. Reševalci so se zato osredotočili le še na osebo na plovilu. Reševanje je bilo izjemno težko, saj je na področju pihala močna burja, ki je dosegala nevihtne hitrosti. Zaradi slabe vidljivosti so v akcijo reševanja vključili tudi trajekt Supetar, ki je bil v bližini, kjer so nazadnje opazili brodolomca. Odločitev so sprejeli tudi zato, ker je bil trajekt v danih pogojih najbolj varno plovilo. Že ob 19.30 uri je posadka trajekta opazila plovilo, ki je med tem že nasedlo na obali Paga pri zalivu Triluke. Brodolomca so opazili na obali otoka poleg nasedlega plovila. Ponj je prišla pomoč po kopnem. Odpeljali so ga na trajekt v luko Prizna. Brodolomec, hrvaški državljan T.D. star 43, let jo je odnesel brez poškodb. Prav tako se je rešil brez poškodb tudi drugi brodolomec, ki pa je nemški državljan.

Kaj je povzročilo nezgodo, bo jasno po opravljeni preiskavi.

Vir: MMPI