Regata se je pričela ob 15.00 uri. Sedem ekip je preko štartne linije zaplulo v veter.

Ekipa MAPFRE je bila na štartu nekoliko prehitra in je morala narediti obrat, kar jih je stalo nekaj sekund dragocenega časa. Zaostanek so hitro nadomestili in ujeli ostale ekipe. Že pred prvim obratom so prehiteli ekipe Vestas Wind in SCA. Na prvi boji je prva obrnila ekipa Alvimedica, sledila ji je ekipa Abudhabi. Tudi plovba z vetrom je ustrezala ekipi Alvimedica, ki je na drugem obratu vodila že za 200m. Vodilni dvojici sta se na četrtem obratu približala ekipi Brunel in Dognfeng, ki sta zmanjšali zaostanek za ekipo Abu Dhabi in se ji približali le nekaj dolžin čolna. Vodilna Alvamedica je svoje vodstvo povečevala. Na četrtem obratu je ekipi Abu Dhabi ušča že za več kot 400m. Ekipe MAPFRE, Vestas Wind in SCA so zaostale že več kot 600m.

Ekipa Alvimedica je odplula šolsko regato. Brez napak so svojo prednost povečevali. Ostale ekipe niso imele nobene možnosti, da se jim približajo. Ekipe Abu Dhabi, Brunel in Dongfeng so ostale le v boju za drugo mesto. Skozi peta vrata je druga zaplula ekipa Abu Dhabi, ki si je z izjemnim jadranjem v veter priborila prednost dobrih 100 m pred ekipo Brunel. Četrta na zadnjem obratu je bila ekipa Dongfeng, ki je zaostala dodatnih 100 m in počasi izgubljala boj za stopničke.

Ekipa Alvimedica je v cilj priplula s hitrostjo okli 10 vozlov v pičlih 34 minutah in si opravičeno prislužila prvo mesto. Regato so prepluli brez napak in najbolje izkoristili vzhodnik pred Lorientom. Presenetljivo se je na zadnjem delu na drugo mesto zavihtela ekipa MAPFRE, ki je nadomestila zaostanek za ekipo Abu Dhabi. Izjemno jadranje v zadnjem delu je uspelo tudi ekipi Dongfeng, ki so cilj prepluli kot tretji. Ekipa Abu Dhabi, ki je suvereno plula na drugem mestu celotno regato do petega obrata, je ciljno črto prečkala šele kot četrta.

Zadnje tri ekipe so priplule v cilj praktično istočasno. Po sredini regatnega polja je bila najhitrejša Ženska ekipa SCA in se vrstila na peto mesto. Na južnem delu regatnega polja je ekipa Brunel priplula na šesto mesto, zadnja pa je na severnem delu regatnega polja, ciljno črto prečkala ekipa Vestas Wind.

Zadnja etapa regate se bo pričela v torek, 16.6.2015 ob 17.00 uri. Jadralci bodo morali prepluti 960 nmi, opravili pa bodo kratek postanek v Hagu.

Trenutna skupna razvrstitev priobalnih regat:

Mesto    Ekipa                        Točke
1          Abu Dhabi                   25
2          Team Brunel                31
3          Alvimedica                  32
4          Team SCA                   33
5          MAPFRE                     34
6          Dongfeng                   36
7          Vestas Wind                66

Posnetek regate v HD:

Pričetek regate je bil prestavljen iz 14.00 na 15.00 uro. Pričetek regate pri 1:00:00.